27 Şubat 2011 tarihinde ebedi yolculuğa intikal eden Türk Siyaset Tarihinin önde gelen liderlerinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 6.yıldönümü dolayısıyla Erbakan Vakfı Düzce Şubesi tarafından pilav dağıtıldı.

Cuma namazının ardından Cedidiye Cami önünde vatandaşlara pilav ikram ettiklerini söyleyen Erbakan Vakfı Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk Erbakan’ın 85 yıllık yaşam mücadelesinin eşi ve benzeri olmayan mucizelerle dolu bir hayat yolculuğu olduğunu belirtti.

Değerli bir ilim adamıydı
Merttürk Erbakan’ın davası ve ilkeleri gibi hoca ve lider olarak gençlere örnek olduğunu kaydederek şunları ifade etti:
“Milli görüşün babasıydı. İslamcı düşünceyi siyasete taşıdı. Kurduğu dört partisi kapatıldı. İnandığı davada inatçıydı, yılmadı. Son nefesine kadar aktif siyasetin içinde kaldı. Öğrenmeyi ve öğretmeyi hayatının merkezine yerleştirmiş değerli bir ilim adamıydı.”

Programa davet etti
Erbakan’ın yaptığı hizmetler ile milletin hatırasında daima rahmet ile yad edileceğini bildiren Merttürk bu kapsamda, 4 Mart Cumartesi günü Abdi İpekçi Arena Salonunda ‘Aldanmayan Ve Aldatmayan Erbakan’ sloganı ile Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımıyla düzenlenecek programına tüm Düzce halkını davet etti.