Başarılı bir Valilik sürecinin ardından Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne  alınan  Ercan Topaca, Düzce'deki arkadaşlarını ziyaret etmek için Düzce'ye geldi. Öncü Eğitim Kurumları'nı da ziyaret eden Ercan Topaca, Düzce'de görev yaptığı sırada görüştüğü arkadaşları ile bir araya geldi.

Ziyareti sırasında açıklamalarda da bulunan Topaca, Düzce'nin eğitimdeki başarısına değinerek “ Bir dönem görev yaptığım yer olan Düzce'de eğitim kalitesinin yükseldiğini görmek çok güzel bir duygudur. Bu başarıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Valisine kadar herkesin katkısı bulunuyor. Tabiki öğrencilerin çabalarını da göz ardı etmemek lazım. Özellikle OKS 'de sağlanan başarıyı ilerleyen yıllarda da devam ettirmek gerekiyor. Başarılı olan öğrencileri bundan sonraki eğitimlerinde de iyi yerlere görmek, elde edilen başarının meyvelerini vermesi anlamına gelir.” şeklinde konuştu.

Görevi nedeniyle ayrıldığı Düzce hakkındaki düşüncelerini de dile getiren Topaca, “Düzce kalkınmakta olan bir şehir. Ben Düzce'yi sevdiğim için hep iyi yanlarını görüyorum. Gerçekten Düzce yeşilliğiyle, çevresiyle çok güzel bir görünüm sergiliyor. Yapılan çalışmalarda gösteriyor ki Düzce, ilerleyen yıllarda daha fazla gelişen bir şehir görünümü kazanacak.” ifadelerine yer verdi. Ercan Topaca, Düzcelilerin geçmiş Ramazan Bayramı'nı kutlamayı da unutmadı.