Hem pazarda hem markette cep yakan sebze-meyve fiyatları tepkilerin odağına yerleşince bu duruma sessiz kalmayan Cumhurbaşkanı ve AK Part Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programdaki konuşmasında faiz oranları ve enflasyon belli oranda düşerken marketlerde sebze ve meyve fiyatlarının hala düşmemesini eleştirmişti. Erdoğan, "Bunun ahlaki bir temeli olabilir mi? Bakıyorsunuz marketlerde hala bütün sebze meyve vesairede fiyatlar düşmüyor. Onlar hala yükseliyor. Bunu neyle izah edeceğiz? Bu marketlerde benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabını sorma görevi de bizimdir ve hesabını sorarız." demişti.
 
Düzce'de 15 TL civarında satılıyor

Artan şikayetler üzerine zincir marketlerden beklenmeyen bir hamle geldi. Marketlerin sebze-meyve reyonlarında 15 ila 20 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan biber ve patlıcanın satışına bir süreliğine ara verilme karar alındı. Bunda yüksek fiyatlara gösterilen tepkinin yanı sıra alımın da azalması etkili oldu. Bazı büyük marketlerin alım gücü yüksek bölgelerde yine bu sebzeleri satmaya devam edeceği öğrenilirken, şimdi gözler Düzce'deki marketlere çevrildi. Düzce'de genellikle 15 TL civarında fiyatlarla sebze reyonlarında yerini alan patlıcan ve biberin raflardan inip inmeyeceği ilerleyen günlerde belli olacak.
 
Daha önce kilo kilo alan vatandaş artık bakmakla yetiniyor

Yaz-kış tüketilen ancak kış aylarında serada yetiştirilen patlıcan ve biberi daha önce kilo kilo alan vatandaşlar artık bakmakla yetinirken, Öncü Haber'e yaptıkları değerlendirmede, 'İki kilogram patlıcan almaya kalksak 30 TL'den fazla para ödeyeceğiz. Buna ev ekonomisi dayanır mı? Durum pazalarda da farklı değil. Sadece bir kaç lira oynuyor. Devletimizin büyükleri gereken uyarıyı yaptı. Artık fiyatların makul seviyeye inmesini bekliyoruz." dedi.
 
"Çözüm bu olmamalı"

Yüksek fiyatlar yüzünden patlıcan ve biberin Düzce'deki zincir marketlerde satılmaması kararı için ise "Zaten alamıyoruz, satılmasa da olur. Ancak çözüm bu olmamalı. Üretici, tedarikçi, market yönetimleri yani tüm ilgili kesimler ortak kararla fiyatlarda indirime gitmeli." yorumunda bulundu.

Haber: C.ÜSTÜNER
 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ