Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sulama sistemlerinin işletilmesine ve bakılmasına yönelik işlemlerin, sistemlerden yararlananlar tarafından yapılmasını sağlamak amacıyla kurulan sulama birliklerinin kaldırılması gündemde… Bilindiği gibi geçtiğimiz ocak ayında katıldığı AK Parti Çorum İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğani sulama birliklerinin kaldırılacağını açıklamıştı. Sulama birliklerine yönelik tespitlerin olumsuz olduğuna işaret eden Erdoğan, "Bunlarla yürünmez. Çok ciddi bedeller ödettiler." diyerek, sulama işinin belediyeler kanalıyla yapılması için çalışmaların başladığını söylemişti. İşte bu açıklamaların ardından bugün gerçekleştirilen Düzce Ovası Sulama Birliği Olağan Meclis Toplantısı’ndaki konuşmalara kapanma konusu damga vurdu.

“Bu toplantı büyük bir ihtimalle son toplantımız olacak”
Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak şu ifadelere yer verdi:“Belki hüzünleneceksiniz ama bu toplantı büyük bir ihtimalle bizim yapacağımız son toplantı olacak. Bunun bilgisini sizlerle paylaşmam gerekiyor. Bildiğiniz gibi Devlet Su İşleri ile ilgili taslak oluşturuldu. Su kaynaklarımız ve orman alanları özelleştiriliyor. Bunu size duyurmak zorundayız yoksa siz sonra faturayı bize kesersiniz. Biz zamanında bu konuyu görüşmek için 250 – 300 kişilik bir ekiple Ankara’ya gittik ama maalesef bu konu salı günü meclis toplantısında ele alınacak.”

“Sulama yapılan alanlarda temizlik yapılacak”
Toplantıda konuşulacak gündem maddeleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Kavak, “Artık sulama yapılan kuyulara ve kanallara da sayaç bağlanacak. Sulama yapılan alanlarda temizlik yapılacak.  Sulama alanlarının büyük bir kısmı gezilerek incelemeler yapılacak ve bu alanlardaki eksiklikleri gidermek için düzenlemeler yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.


Haber: M.AYDIN