Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri'nin ardından yerel seçimlerin de erkene alınabileceğine yönelik gelen sinyallerle Düzce'de hareketlenmeler başladı. Normal şartlarda 29 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlerin 2018'nin son aylarına çekilebileceği konuşulurken, Düzce'de tümü AK Partili olan mevcut belediye başkanlarının yanı sıra yönetimden önemli isimlerin de gönlünde başkanlık yatıyor.

Başkan Ay, yerel yöneticiliği sevdi

Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in istifası ile boşalan koltuğa belediye meclisinde yapılan seçimle oturan Dursun Ay'ın yakın çevresine başkanlığa devam etmek istediğini söylediği biliniyor. Bu doğrultuda, görevde olduğu yaklaşık 10 ay süresince vatandaş odaklı kararlara yoğunlaşan Başkan Ay, parkları müstecirden geri almak, bazı bölgelerde otopark ücretlerini düşürmek gibi halkın memnuniyetle karşılayacağı adımlar attı. Bunların yanı sıra eşi ile birlikte sosyal odaklı projelere de belediyenin ağırlık vermesi için gerekli tüm desteği verdi. Kendisinden önceki dönemden gelen projelerin bir çoğunu belediyeye gereksiz külfet olarak görerek iptal eden Başkan Ay'ın erkene çekilmesi muhtemel yerel seçimlerde bu kez aday gösterilerek partisinden seçilmek istediği dillendiriliyor.

İl Başkanı Keskin'in de gönlünde başkanlık var

AK Parti'de belediye başkanlığına aday adayı olması kuvvetli ihtimal olan bir diğer isim ise İl Başkanı Hikmet Keskin... 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri sürecinde aday adaylığı isteğine genel merkezde sıcak bakılmayınca başvuru yapmayan Keskin'in gözünü belediye seçimlerine çevirdiği de şimdiden dillendirilmeye başlandı. Her seçim döneminde "Partimiz bizim için neyi uygun görürse onu yaparız." söylemini yineleyen Keskin'in, gönlünde önemli bir koltuk olan Düzce Belediyesi Başkanlığı yattığı konuşulurken, bu kez başkanlık için kapıyı çalması halinde partinin bu duruma nasıl bakacağını zaman gösterecek.

Başkanlar telaşta!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da partililere 'Artık yerel seçimlere odaklanın!' talimatı vermesi ile "Seçim erkene alınabilir!" telaşı yaşayan mevcut belediye başkanları şu günlerde projelerden çok belediye ekiplerini sahaya indirerek, alt ve üst yapı çalışmalarına ağırlık veriyor. İlçe belediye başkanlarından 'dev proje' olarak lanse edilen bir çok yatırıma ilişkin 'İlçeyi şaha kaldıracak' yönünde açıklama gelse de başlayan bir çalışmaya dair gelen bir bilgi henüz yok!

Zorlu bir sınav olacak

Belediyelerin en çok eleştiri aldığı yol, su ve çevre düzenlemelerine yönelik eksikliklerini gidermeye çalışan il ve ilçe belediyeleri bu süreçte genel merkezden gelen yerel yönetimlerden sorumlu üst düzey partililere de brifing veriyor. AK Parti Genel Merkezi'nin 2014 Yerel Seçimleri'nde verilen sözlerle yapılan icraatları süzgeçten geçireceği bilinirken, bu durum tekrar başkan olmak isteyen yerel yöneticileri zorlu bir sınavın beklediğini gösteriyor.

Haber: C.ÜSTÜNER