Bolu Dağı eski günlerini yaşıyor… TEM Otoyolu'ndaki üstyapı iyileştirmesi ve büyük onarım yapım işi nedeniyle TEM’i kullanamayan sürücülerin istikameti Bolu Dağı oldu.  

TEM Otoyolu İstanbul-Ankara yönü Kaynaşlı-Abant kavşakları arasının trafiğe kapatılması, ulaşımın sağlandığı D-100 Karayolu'nda yoğunluk oluşturdu.



Bolu Dağı Ankara istikametinde seyreden araçların neden olduğu yoğunluk, trafiği durma noktasına getirdi. 25 Mayıs’ta başlayan çalışmalar nedeniyle yoğunluğun artması uzun süre sonra Bolu Dağı esnafında yüzünü güldürdü.

Bolu Dağı’nda bulunan bir işletmenin çalışanı olan Orhan Durmuş çalışmanın trafiğe yansımasının nasıl olduğu hakkında bilgiler verdi. Durmuş, “TEM Otoyolu olmasa yol trafiği kaldırmaz. Ramazan ayının başlangıcının trafiği biraz rahatlatacağını düşünüyoruz. Bayrama kadar çalışmalar tamamlanmazsa trafik o zaman felç olur. TEM’deki çalışma işlerimize olumlu yansıdı. İşlerimizde yaklaşık olarak yüzde 20 ile yüzde 30 arasında artış oldu.” dedi.

TEM’deki çalışmanın yaklaşık 40 gün süreceğini belirten Durmuş, sürecin Bolu Dağı’nı eski günlerine döndürdüğünü dile getirdi. 


Haber:Y.SEVER