Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan ve aralarında Düzce’nin de bulunduğu 10 pilot ilde merkezde kalan sanayi sitelerinin şehir dışına taşınmasını hedefleyen kentsel dönüşüm projesine yönelik hala tek kazmanın vurulmadığı Eski Sanayi Çarşısına ilişkin geçtiğimiz günlerde Düzce Valisi Zülkif Dağlı'dan gelen "çalışmaları hızlandırın" talimatı umut ışığı olurken, bölge esnafı miadı dolan altyapıyla cebelleşiyor.

Sanayi esnafı bir evden dışarıya sızan kanalizasyon sonucu dayanılmaz boyuta ulaşan kötü koku ve pis sudan rahatsız olurken, yetkililerin ise duruma duyarsız kalmasından şikayet etti. Çareyi Öncü Haber mikrofonlarına konuşmakta bulan sanayi esnafı yetkilileri göreve davet etti.


“Esnaflar olarak mağduruz”
Belediye ekiplerini defalarca aradığını söyleyen esnaf Sezai Kambur şöyle konuştu:
“Perşembe gününden itibaren en az 4-5 defa müracaat ettim. Gerekli mercilerle söyledim. Gelip burada işlem yapmadılar. Sadece az ileride kanalizasyon kuyusu var onu hortumla temizlemek suretiyle, sorunu çözdük gibi geliyorlar gidiyorlar. Ama ben burada çok kötü bir vaziyette mağdurum. Benim gibi diğer esnaf arkadaşlarda aynı şekilde mağdur. Önümde gördüğünüz gibi lağım suyu var.”



“Kötü koku oluyor”
3 gündür taşan kanalizasyon sebebiyle, müşterilerin pis suya basarak işyerine girmek zorunda kaldığını söyleyen Sezai Kambur, şöyle devam etti:
Kambur, “3 gündür bu lağım suyunun üzerinden gelen müşteriler geçemiyor. Geçen kişi de buradaki lağım suyuna basıp benim dükkanıma giriyor. Yetkililere  sesleniyorum. Bu işe bir çözüm bulsunlar. Valiliğe dilekçe de verdim. Koku oluyor çok pis. Oradaki pisliklerin kokusu, suyu, oradaki maddeler burada yüzüyordu. Biraz daha yüksekti buranın suyu” diye konuştu.

Haber: H. GÜRSOY