Nüfus ve araç sayısındaki artışa bağlı olarak ortaya çıkan trafik soruna çözüm sağlamak amacıyla Düzce’de 1 Ocak 2016 yılı itibariyle İl Trafik Komisyonu yeni kararları uygulamaya soktu. O kararlardan biri de İstanbul Caddesi’nde ücretli park uygulaması oldu. Yaklaşık bir buçuk aydır uygulanan park yasağına esnaf da sürücüler de alışamadı. Yasağa rağmen sürücüler araçlarını cadde üzerine park ederken, devreye polis ve çekiciler girdi.  İstanbul Caddesi için getirilen yeni uygulama memnun olmayan esnaflar da imza toplamaya başladı. Düzce Valiliği ve Belediye Başkanlığına ayrı ayrı dilekçe yazarak imza toplayan esnaflar, önümüzdeki hafta içi her iki kurumun kapısını çalmaya hazırlanıyor.

İstanbul Caddesi’nde zorunlu olarak uygulanan park yasağı cadde üzerine bulunan esnafları zor durumda bıraktığı belirtilen dilekçede nedenler şöyle sıralandı:

“Çok kısa süreli alışveriş yapacak müşteriler ceza uygulaması nedeniyle işyerlerimizde ciddi ekonomik kayıp yaşatmakta olup, mağdur durumdayız. Ekonomik olarak iş kaybı yaşadığımızdan dolayı yanımızda çalıştırdığımız personelleri de ilgilendirmektedir. Bunun için en azından 5-10 dakikalık dur kalk uygulanmasını istiyoruz. En azından bu kadarlık sürelerde mağduriyetimizin azalacağını düşünmekteyiz. Ayrıca cadde üzerinde bulunan eczana gibi işyerleri de nöbet günlerinde park yasağı nedeniyle etkilenmektedir. Biz esnaflar olarak park yasağında belirtilen süre kadar esneklik bekliyoruz ve esneklik sağlandığında mağduriyetimizin azalacağını düşünüyoruz.”

Haber;S.KAŞKIR