Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafı şimdi de para kazanamadıklarını savundukları dükkanlarının kirasını ödeme derdine düştü.

“Bu kiraları ödemek mümkün değil”
Belediyeye 10 yıllık alım bedeli olarak yaklaşık 600 bin TL para ödediklerini söyleyen terminal esnaflarından Ali Sezer, adeta sinek avladıklarını belirttikleri dükkanlarının kiralarını ödeyemez hale geldiklerini dile getirdi.

Sezer, “Kiramız aylık 7 bin 500 TL ama görüyorsunuz terminalde kimse yok. Bu kiraları ödemek mümkün değil. Büyüklerimizden ve belediye yetkililerinden bir an önce buraya gelip buradaki insanların mağduriyetini çözmeleri için bekliyoruz.” dedi.

“Seçim zamanı gelmesinler; biz buraya vaatlerle geldik”
İktidarın yalnızca seçim zamanı insanların derdini dinlediğini ileri süren Sezer verilen sözlerin yerine getirilmediğini kaydetti:

“İlla ki seçim olmasına gerek yok. Seçim olmadan da gelip insanların derdini bence dinlemeliler. Biz elimizin yettiği yere kadar gideceğiz. Burada gerçekten ciddi mağdurlar var. Yolcu da mağdur. Ankara’da saat 21:00’da gelen bir yaşlı insan kalkıp Gölyaka’ya gidemiyor. Yukarıdaki terminale gitmesi gerekiyor. Böyle bir saçmalık olamaz. İnsanlar da mağdur biz de mağduruz. Bizi buraya ihale zamanında buradan ciddi paralar kalkacak diye ciddi paralara sattılar buraları. Şimdi ise farklı işler peşinde geziyorlar. Verilen sözlerin hiçbiri tutulmuyor. Belediyeni terminale toplu taşıma sistemi yok. İnsanlar E5 üzerinden otobüslere binip gidiyorlar. Yapamıyorlarsa verdiğimiz paraları versinler bize alsınlar dükkanlarını. Lazım değil. Biz buraya ticaret yapmaya ve insanlara faydalı olmaya geldik. Ben kapatıp gideceğim. Daha fazla durmanın mantığı yok.”

“Zamanında bize böyle söylenmedi”
Bir diğer terminal esnafı Mehmet Gençtürk ise köy minibüslerinin terminale girmemesinin kendilerini mağdur ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Dükkan kiralarını ödeyemiyoruz. Buraya köy minibüsleri falan giriyordu onları çektiler buradan diğer tarafa götürdüler. Ciddi bir mağduriyet ve müşteri kaybımız oldu. Doğalgazımız yok. Aylık 3 bin TL tüp parası ödüyorum. Bu devirde bir lokantada doğalgazın olmaması çok saçma. Buradaki garaj yetkililerine sürekli söylüyoruz ama bir çözüm bulamadık. Kiralarımız gerçekten yüksek. ATM yok. İnsanlar geliyorlar özellikle kız çocukları, terminalde ATM olur mantığıyla geliyorlar burada biz pos cihazından çekip biz para veriyoruz çocuklara mağdur olmasınlar diye. Ciddi bir mağduriyet var. Zamanında böyle söylenmedi bize. İhaleden önce belediye başkanımız çağırdı ve bütün terminalin buraya toplanacağını, insanların burada olacağını söyledi bize. Biz de ciddi meblağlar ödeyerek aldık buraları ama şu anda mağduruz.”

Haber: Ö.YILMAZ