TEKSİF Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını savunan tesktil işçileri 10 gündür eylemde. Sendikal haklarını kullandıkları için baskı ve işten atılmalarla karşılaştıklarını öne süren işçiler, bugün fabrika önünde basın açıklaması yaptı. TEKSİF Düzce İl Temsicisi ve Örgütlenme Daire Başkanı Asalettin Arslanoğlu, Üçköprü mevkiinde ve Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tesktil fabrikalarında sendikaya üye oldukları için işveren tarafından işten çıkarılan işçiler, işe tekrar alınına kadar eylem yapacaklarını söyledi. Fabrika önünde gerçekleştirilen eyleme İşçi Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez de katıldı.

TEKSİF Düzce İl Temsilcisi Cemil Tınaz, eylemin 10. gününde olduklarını hatırlatarak işveren geri adım atana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

Tınaz, “Anayasal hakkınızı kullanarak sendikaya üye oldunuz bunun için işten çıkarıldınız. Ve o gün bugün direniş içindeyiz. Geri dönünceye kadar direnişimiz devam edecektir” dedi.

TEKSİF Örgütlenme Daire Başkanı Asalettin Arslanoğlu ise anayasa ve yasalar çiğnenerek sendikaya üye olan işçilerin işten çıkarıldığını söyledi.

Arslanoğlu, “Türkiye'de siyasi partilere, derneklere, her yere üye olabilirisiniz ancak yasal ve anayasal hakkınız olan sendikaya üye olduğunuz zaman işten çıkarılırsınız ve bir Türkiye klasiğidir. Bugün itibari ile üç fabrikada bu durum ile karşı karşıyayız. Bu fabrika Avrupa ortaklı bir fabrikadır. Sendikaya üye olanların işten çıkarıldığı duyulduğu zaman gelen siparişler iptal edilir. Bunu kimse göze alamaz. ” ifadelerini kulandı.


TEKSİF Örgütlenme Daire Başkanı Asalettin Arslanoğlu sonunda kazanan taraf olacaklarını da sözlerine ekledi. 

Haber: M. YILMAZ