İstanbul Zeytinburnu’nda bir yıl önce boşaltılan 8 katlı binanın çökmesiyleyaşanan felaket, Düzce’debenzer durumdaki binaları yeniden sorgulamaya açtı.

Yaşanan asayiş olayları nedeniyle atıl durumdaki binaların en meşhuru haline gelen ve 1999 Düzce Depremi’nden bugüne kadarhiçbir işlemin yapılmadığıKültür Mahallesi Mansur Bayram Caddesigirişinde bulunan 6 katlı bina yıkılmayı bekliyor.

Zeytinburnu’nda 2 kişinin ölümü ve 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan facianın ardından Düzceli vatandaşlar, atıl binayla ilgili taleplerini dile getirdi.

Burası merkezi bir yer ve okulda var!
Meryem Yeşildağ isimli bir vatandaş binanın hoş bir görüntü oluşturmadığını ifade ederek, binaya 50 metre yakında bulunan okula dikkat çekti. Yeşildağ, “Bu bina burada tinerci ve uyuşturucular da yaşıyor. Burası merkezi bir yer ve okulda var. Yanında bence riskli bir ortam ve çok tehlikeli. Birileri bu duruma el atmalı ve bu binayla ilgilenmeli. Bu bina yıkılsın. Zaten çöken bir şey neden duruyor ki? Çürük olan bir yer eninde sonunda yıkılmaya mahkumdur. Kendisi yıkılacağına yetkililer yıksın bu binayı.” Dedi.

Bu bina yıkılmalı ve yerine otopark yapılabilir
Düzceli ve İzmit’te yaşayan vatandaş, şunları dile getirdi: “Öncelikle bakılması lazım bu binaya. Başımızdaki insanların ilgilenmesi ve gerekli çalışmaları yapması gerekiyor. Sadece bu konuda değil, her konuda çalışmalar yapılmalı Düzce’mizin daha güzel olması için. Bence bu bina yıkılmalı ve yerine otopark yapılabilir. Düzce’nin buna ihtiyacı var.”

Okul çağında küçücük çocuk öldü
Bir başka vatandaş ise Zeytinburnu’ndaki vahim olayı hatırlatarak, “Yıksınlar bu binayı çevreye zarar veriyor. Zeytinburnu’nda da bina yıkıldı. Yazık okul çağında küçücük çocuk öldü. Şehrin göbeğindeki bu binayı yıksınlar. Herkese zarar bu bina için gerekeni yapsınlar. Yetkililere gereken neyse iyisini bilir.” Şeklinde konuştu.