24-25-26 Temmuz tarihlerinde Akçakoca'da bu yıl adı değiştirilerek 13.'sü kutlanacak olan, ''Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali''ne Düzce Valiliği'nin maddi olarak destek olmayacağı iddiaları Akçakoca kamuoyunda tartışmalara neden oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Valilik ile yapılan görüşmelerde, 'Valiliğin festivale destek olacak şekilde bir parasının, ödeneğinin bulunmadığı' cevabını aldıklarını söyledi.
CHP'li başkan Albayrak, Bundan önce 12 kez düzenlenen festivale Valiliğin maddi ve manevi olarak çok destekleri olduğunu belirterek, ''Festivalimiz bizden önceki yönetim tarafından çeşitli nedenlerle 2007 ve 2008 yıllarında kutlanamamıştı. Bizim elimizdeki kayıtlarda 2005 ve 2006 yıllarında Valiliğin Köylere Hizmet Götürme Birliği kanadıyla 40'ar bin liralık desteklerde bulunduğunu öğrendik. bu yıl 13.'sünü düzenleyeceğimiz festival içinde yaptığımız görüşmeler hayır cevabı aldık. Valiliğin şu anda festival için destekte bulunabilecek parası olmadığı cevabını aldık. Bu yıl festivalimizi, belediye imkanları ve sponsor katkıları ile yapıyoruz'' şeklinde konuştu.
Albayrak ayrıca, daha önceki ismi ''Düzce Akçakoca Kültür Sanat Fındık Festivali'' olan Festivalin bu yıl değiştirilerek ''Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali'' olmasının bunda etkili olmayacağını çünkü doğru olan ismin bu olduğunu sözlerine ekledi.