13. Uluslar arası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Turizm Festivali’nin ilk günü Murat Boz Konseri ile son buldu. Düzce başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşın da izlediği konser büyük ilgi gördü. Yaklaşık 30 bin kişinin izlediği festival konseri öncesinde Divan grubunun ateş dansı gösterisi yer aldı.

Festivalin ilk günü ünlü sanatçı Murat Boz Sahne aldı. Kendisine tahsis edilen özel araçla festival alanına gelen ünlü sanatçı, ilk olarak Uçurum Şarkısını seslendirdi
Son kaseti ile büyük bir çıkış yakalayan ünlü sanatçı hit parçalarını birbiri ardına seslendirdi ve festivali izlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Üç yıl aradan sonra Akçakocalıları festivalle buluşturmanın gururunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı Fikret Albayrak, bu daha başlangıç, Türkiye’nin ve Dünya’nın en ünlü starlarını festivallerimizde buluşturacağız dedi.

Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, ilçe Kaymakamı Savaş Tuncer, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetlinin de izlediği konser yaklaşık iki saat sürdü. Barınakta gerçekleşen konseri kimi vatandaşlar balıkçı teknelerinden izlerken kimi vatandaşlar ise uzaktan rahatça izlemeyi tercih etti.

Sanatçı Murat Boz’un kamera fobisi yüzünden konserin sadece bir bölümü basına açık tutuldu. Boz birkaç parçasının ardından konserinin kameralarca görüntülenmesini istemedi. Bunun üzerine basın mensupları Ünlü sanatçıyı protesto ederek festival alanını terk etti. Festivalin ilk gecesi havai fişek gösterisi ile son buldu.