Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, düzenlediği basın toplantısında 6-7 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Yığılca Festivali hakkında bilgi verdi. Bünyamin Şahin,Yığılca'nın kabuğunu kırmak ve Yığılca'nın güzelliklerini herkesin görmesi amacıyla Belediye Meclisi Temmuz ayında Festival yapılmasına karar verildiğini söyledi.

KAMUOYUNA SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ

Şahin, “Yığılca'da Kültür ve Doğa festivali yapalım dedik. Bu mimaride çalışmalara başladık. 6-7 Eylül Cuma cumartesi günleri yapılcak olan festivalin hazırlıklarını bitirdik çok güzel bir festival yapacağız. Bu festivalde Yığılca'mızın hem doğasını hem kültürünü hem de arıyı ön plana çıkararak Düzce kamuoyuna sesimizi duyurmak istiyoruz.” diyerek sözlerini sürdürdü.

SİYASİ AYRIM GÖZETMEDİK

Festivalde siyasi amaç gütmediklerinin altını çizen Şahin, festivale herkesin davetli olduğunu belirtti.

Şahin “Festivale herhangi bir siyasi ayrım gözetmeksizin tüm vekillerimize, Düzce'deki tüm protokol mensuplarına davetiye gönderdik. Protokolden büyük bir kısmının katılacağına dair geri dönüş aldık. İlçe tanıtımı için yapılan festivallerde siyasi görüşleri karıştırmak olmaz. Biz herkesi davet ettik.” dedi.

Yığılca'nın tanıtımı için ellerinden gelen tüm imkanları kullanarak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Şahin, Yığılca Yedigöller yolunun asfaltlandığını ve bu sayede Türkiye'nin her yerinden bu yolu kullanarak bir çok ziyaretçinin Yedigölleri ziyaret ettiğini dile getirdi. Şahin, “Yığılca'da Dünyada tek ekotip olan bir arı kültürümüz var Yığılca ana arısı. Bununda çalışmalarını yaptık. Yığılca'nın ortasına bunun bir heykelini diktik. Arımızın özelliklerini ilçemize ve çevremize kazandırdıklarını anlatmak için bu festivali yapmaya karar verdik.” dedi.

Şahin, Festival sonunda Yığılca'nın kalkınmasında ve tanıtılmasında emeği geçen herkese plaket taktim edeceklerini de sözlerine ekledi.

SEÇİM VAATLERİNİN %98'İNİ GERÇEKLEŞTİRDİM

İlçede devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Şahin, yerel seçimlerle ilgili de değerlendirmede bulundu.

Şahin, “2009 yılında bir seçim beyanname yayınlamıştım. Seçmenlere bu beyannameleri saklamalarını ve seçim günü bana bu beyannamenin hesabını sorun demiştim. %98 civarından bu beyannemede olanları gerçekleştirdim.” diyerek iddialı olduğunu da dile getirdi.

 

Haber: G. KARDUZ