Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Düzce Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Bunu Konuşalım!" projesi kapsamında Yapımcı ve sunucu Bekir Develi ve Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk ile gençlik sohbetleri gerçekleştirdi. İkili Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Bunu Konuşalım!" projesi kapsamında Düzce’deki gençlerle buluştu.



Düzce Gençlik Merkezi Salonunda "Darbe Üstüne Darbe" konulu söyleşide 15 Temmuz Darbe girişimi, öncesi ve sonrasında yaşananlar anlatıldı.



Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk devletin en önemli görevinin olaylara adlandırmak ve anlamlandırmak olduğunu belirtti. Şentürk, konuşmasında şunlara yer verdi:

 "Dünyada olaylar her ne olursa onun adını kim koyuyorsa, anlamını o yüklüyor ve o yönetiyor. Bu siyasette de, devlette de böyle. Anlama ve adlandırma. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı 1994'ten beri aktif takip eden bir gazeteciyim. 1994'ten beri konjonktür değişti, siyaset değişti, ama Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bazı şeyler hiç değişmedi. FETÖ'ye de ismi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan koydu. Adını koyduğunuz zaman siz yönetirsiniz. 15 Temmuz darbesi deyip duruyorlar yanlış. 1982'de yapılan darbeydi ama 15 Temmuz'daki darbe değil. 15 Temmuz işgal girişimi. 15 Temmuz'da bu millet meydanlara inmeseydi ne olacaktı? Türkiye'yi parçalara ayıracaklardı."

Yapımcı ve sunucu Bekir Develi ise, 15 Temmuz gecesi zor bir imtihan verildiğini söyledi. Develi  15 Temmuz sürecine değinerek şunları kaydetti:



“O gece yaşananları herkes televizyonlardan izledi. Olayların nasıl geliştiğini, köprülerin nasıl kapatıldığını, havalimanlarına nasıl tankların girdiğini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan nasıl telefonla bağlandığını, insanları meydanlara davet ettiğini herkes biliyor. 15 Temmuz gecesi sokakta olanlar, evinde dua edenler gazidir. İlla kurşun yemek ve yaralanmak gerekmiyor. Bu milleti ayakta tutan şey gaza şuurdur"

Programa Düzce Vali Zülkif Dağlı, kurum müdürleri ve idareciler, öğretmenler, gençlik liderleri, gençler ve aileleri katıldı. Söyleşi sonrası Düzce Vali Zülkif Dağlı, Bekir Develi ve Erem Şentürk'e hediye takdim etti.