Birkaç yıldır alacaklarını almakta güçlük çeken, 2008 yılında önceki yıllardan kalan sorunlar nedeniyle  sıkıntı içinde olan fındıkçıların başı şimdi de çekirgelerle dertte...

 

Konuralp’in Şehit Kemal Işıldak Mahallesi Göltarla mevkiinde bulunan fındık tarlaları çekirgelerin istilasına uğradı. Fındık ocaklarında her bir dala yerleşen ve yaprakların altına saklanan Çekirgeler, yer yer üreticileri büyük zararlara uğratıyor. Dallar silkelendiğinde fındıktan fazla çekirge dökülüyor.

 

Üreticiler zaten sıkıntı içinde olduklarını ve  Fiskobirlik’ten  2006 yılından alacaklarını alamadıklarını, birlikten ilaç istediklerini, ancak bulamadıklarını belirterek  dert yandılar.  Çekirge sorununun iki üç yıldır karşılarına çıktığını belirten üreticiler, daha önceden böyle bir şey görmediklerini, bu sene sorunun katlanılmaz düzeye ulaştığını dile getirdiler.

 

Fiskobirlik  Genel Kurul Üyesi Recai Sönmez, üreticinin sorunlarının bir türlü sona ermediğini söyleyerek, sorunun kaynağının tarım İl Müdürlüğü, ziraat Odası ve Fiskobirlik kanalıyla araştırılması gerektiğini, yapılacak incelemenin ardından duruma uygun bir ilaç önerilmesi için yetkilileri göreve davet etti.