Suncuk köyünde ikamet eden Emekli Başkomiser Ahmet Sönmezoğlu, fındık çuvalları için pratik bir çözüm buldu. 
Emeklilik günlerini bahçe işleri ile uğraşarak geçiren Sönmezoğlu, yaptığı fermuarlı fındık çuvalları ile çiftçiler için her yıl masraftan kurtarmayı planlıyor.
Sönmezoğlu, “Kendi kendime düşündüm. Fisko’ya toprak mahsullerine, ürün verildikten sonra bütün çuvallar kesik olarak elinize veriliyor. Her yıl çok büyük zayiat olur üretici için. Bunu gidermek için fermuar taktım. Böylece zayiat olmuyor.   Çuvalın ömrü de uzuyor. 10 yıl kullanılır. 6 lira çuvalın değeri, 7,5 Lirada cırcırın maliyeti tuttu. Biraz pahalı oldu ama güzel oldu.”dedi.
Patentini almayı ya da satmayı düşünmediğini söyleyen Sönmezoğlu, “Keşke herkes benden yardım istese de bu buluşlarımı onlara da takdim edebilsem.”dedi.
Sönmezoğlu’nu tek buluşu da fındık çuvalları değil. Sönmezoğlu,bir de çiftçilerin çuvallara mahsülü tek başına koyması için sehpalardan bir düzenek kurmuş.

 Sönmezoğlu, “Bir de fındık doldurmak için beyaz çuvallar var. Bir kişinin doldurması güç. Muhakkak yardım alması gerekiyor.  Bir kişinin doldurması için 2 tane sehpa yaptım. Bu sehpalarla yalnız başıma hem dolduruyorum hem bağlıyorum.”diye konuştu.