Düzce’de dün akşam saatlerinde etkisini gösteren kuvvetli sağanak yağış ve fırtına hayatı adeta felç etti. Özellikle şehir merkezi ve merkeze bağlı mahallelerde hasara neden olan fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kuyumcuzade Bulvarı’nda trafo patladı
Devrilen reklam panoları, kökünden sökülen ağaçlar, fırtınada uçan çatılar derken şehrin merkezinin bir kısmında da elektrik kesintisi yaşandı. Kuyumcuzade Bulvarı’nın karanlığa büründüğü fırtına sonrası trafonun patladığı ortaya çıktı. Bulvar üzerinde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün hemen yan tarafında bulunan trafo fırtına anında büyük bir gürültü ile patladı. Ardından yaşanan elektrik kesintisi gece boyunca sürdü. Trafonun patlama anı ise bir vatandaş kamerasına yansıdı.



Şehir merkezi savaş alanına döndü
Ayrıca fırtına şehir merkezinde bulunan reklam panolarını da yerle bir etti. Avni Akyol Parkı’nda bulunan heykeller ve ağaçlar devrildi. İstanbul Caddesi ve Bolu Caddesi boyunca uzanan ağaçlar kökünden sökülüp caddeyi kapattı. Mahallelerde de durum farklı olmadı. Devrilen ağaçlar sokak aralarını kapladı. Fırtına sonrasında ise Düzce Belediyesi’ne bağlı ekipler çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdü.



Altyapı eksikliği gözler önüne serildi
Ayrıca Düzce genelinde etkili olan kuvvetli sağanak ve fırtına altyapı eksikliğinin sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Hamidiye ve Beyciler Mahallesi sular altında kaldı. Evlerini, evlerinin bodrum katlarını, bahçe ve sokakları sular altına kalan vatandaşlar yetkililere adeta isyan etti. Bir yanda paçasını sıvayıp sokakta gezenler, bir yandan sular altında kalan eşyalarını kurtarmaya çalışan vatandaşlar kaldıkları çaresiz durumun içinden kurtulmaya çalıştı.



Çilimli ve Gölyaka’yı dolu vurdu
Öte yandan Düzce genelinde yapılan dolu uyarısı ile birlikte vatandaşlar araçlarının üzerlerini kapatarak ya da kapalı garajlara çekerek oluşabilecek maddi hasardan korumaya çalıştı. Gölyaka ve Çilimli’de etkisini gösteren ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı ise yaşamı adeta felç etti.




Haber: Ö.YILMAZ