Ekonomik açıdan zor bir dönem yaşayan, deposundaki fındığı TMO’ya devretmesine rağmen üreticiye olan borçlarını ödemekte güçlük çeken Fiskobirlik, borçlarını ödemek için ilginç yollar denemeye başladı.

İki yıl önce Fiskobirlik’e  dört yüz kilo civarında fındık veren ve alacağını almak için çağrılan Gülşen Hanım, ödeme yapılacağı beklentisiyle gittiği Cumayeri Fiskobirlik’te bir sürprizle karşılaştı. İki Yüz YTL’nin yanı sıra iki poşet verilen Gülşen hanım, poşetlerin içinden çıkan malzemeleri görünce şaşkınlığa düştü. Poşetler temizlik malzemeleri ile bol miktarda çikolata doluydu ve hem Gülşen Hanım, hem de eşi şeker hastasıydı.

İki yıl önce ürettikleri fındığı Fiskobirlik’e verdiklerini ifade eden Gülşen Hanım, kendilerine daha evvel bir miktar ödeme yapıldığını, kalan bakiye için uzun süre beklediklerini, yüz milyon karşılığı olarak sayılan paketleri aldıklarında şaşkınlığa düştüklerini söyledi.

Gülşen Hanım kendilerine verilen paketlerdeki eşyanın büyük bölümünün işlerine yaramayacağını, kendisinin ve eşinin şeker hastası olduklarını, alacaklarının bu poşetli ödeme ile sona erip ermediğini bile bilemediğini ifade etti.