Farklı kültürlerin yıllardır bir arada, uyum içerisinde yaşadığı Düzce'de bu kez de Antep Mutfağı ve Gaziantep'e özgü yöresel ürünler Düzcelilerle buluşuyor. 

Gaziantep kültürünü Düzcelilere tanıtmak amacıyla Düzce Gaziantepliler Derneği ve Gaziantepliler Federasyonu tarafından düzenlenen Gaziantep Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği'ne vatandaş ilgi gösterdi.Cedidiye Meydanında düzenlenen Gaziantep Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği'nde 21 ayrı stantta Gaziantep'e özgü yöresel ürünler ve yemekler tanıtılıyor. Şenliğin açılış kurdelesini ise Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin kesti.

Türkiye Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaykut, Düzce Gaziantep Derneği Başkanı Hüsniye Yıldırım ve Federasyon Genel Sekreteri Halil Dağdeviren federasyonun ve düzenledikleri etkinliğin amacı ve anlamına dair düşüncelerini ifade ettiler. Etkinlik, Cedidiye Meydanında 3 gün boyunca sürecek.