Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran bugün Düzce’ye gelerek, Kaynaşlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Vazife Malulü Gazi Kemal Korkmaz’a hatıra madalyası taktı.

Genel Başkan Uran, hatıra madalyasını ilk defa Düzce’de verdiklerini ve Düzce’den sonra bir çok ilde daha hatıra madalyası verileceğini söyledi.

Uran, “2933 sayılı madalya ve nişanlar kanununda belirtilen ve dernek üyelerimizin şehit aileleri ve harp malulü gazilere madalya verilmektedir. Bu verilen madalya bu kanunun dışında derneğimizin kendi bastırdığı bir madalyadır. Fakat biz bunu sadece öylesine vermiyoruz. Hem ülkemize hem de derneğimize emeğe geçen hizmeti geçen gazilerimize madalya veriyoruz. İlk uygulamayı da Düzce’de başlattık” dedi.

Uran konuşmasının ardından Vazife Malulü Gazi Kemal Korkmaz’a verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ederek hatıra madalyasını taktı. Korkmaz da, genel başkana gazilerin sorunları ile ilgili meclise sunduğu dilekçelerden ötürü teşekkür etti.
 

Korkmaz, “Öncelikle bana bu ödülü layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Siz gelmeden önce bir araştırma yaptım. Meclise 37 tane gaziler ile ilgili dilekçe vermişsiniz. 37 dilekçe demek 37 kez makama çıkıp görüşmek demektir. Eğer 10 tane dilekçe kabul edilirse gazilerin durumu düzelecektir.” diye konuştu.

Haber: S.KAŞKIR