Son zamanlarda komedi filmlerinin aranan karakteri haline gelen ve Hamdi Alkan’ın Gazman tiplemesinin düşmanı olarak ün kazanan Cengiz Küçükayvaz, bir tiyatro turnesi kapsamında geldiği Düzce’de sorularımızı yanıtladı. Küçükayvaz ve ekibi oyundan önce , Pizza Pizza’da akşam yemeği yedi.

 

Küçükayvaz Düzce’ye ikinci gelişi olduğunu, yine aynı oyun kapsamında geldiğini, ancak ekip arkadaşlarından birinin rahatsızlanması nedeniyle oyunu ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.

 

Kendi tiyatrosunu kurmasının nedeni olarak eğitimini aldığı mesleğin hakkını vermek gerektiğini belirten  Küçükayvaz, Dizi ve Sinema filmlerinin maddi açıdan tatminkar olduğunu, ancak her oyuncunun gönlünde tiyatronun öncelikli olduğunu dile getirdi.

 

Son olarak vizyona giren Maskeli Beşler filmlerinin üçüncüsünün son film olduğunu söyleyen Küçükayvaz,  “Maskeli Beşler Kıbrıs” filminin tamamlanması ile "Ajan K9" isminde bir film üzerinde çalıştıklarını, bu filmin de eylül ayında izleyicilerin beğenisine sunulacağını söyledi.

 

Komediden başka bir türde oynamayı düşünmediğini dile getiren tiyatro sanatçısı,  gülmeceyi çok sevdiğini, dram oynamaktan çok daha zor bir tür olduğunu söylerken,  Peter Sellers ve Jim Carrey’e hayran olduğunu, yerli oyunculardan da Haluk Bilginer’i çok tuttuğunu söyledi.

 

Küçükayvaz ve ekibi akşam oyunlarını sergiledikten sonra Düzce’den ayrılacak.