Köprübaşı Ömer Efendi Köyü'ndeki Adige Kültür evinde, Kazan projesi kapsamında Abhaz ve Çerkes kültürünün tüm lezzetlerini, özellikle gençlerin dinlemeleri, görmeleri ve evlerinde yaşatmalarını için 'Yaşayan Yemeklerimiz ve Bizim Mutfağımız” isimli etkinlik hayata geçirildi.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Çerkes Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Bölümünden Prof. Dr. Mira Unarokova ve Adige Peyniri üzerine araştırmalar yapan Orhan Halman'ın katıldığı söyleşiyle baslayan etkinliklerde, kültürümüzün bir parçası olan yemeklerin geçmişten bugüne serüveni aktarılırken, dinleyicileri geçmişe götürüp o dönemin mutfağı hakkında değerli bilgiler paylasıldı.

Projede gelinen noktayı Köprübaşı Ömer Efendi Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Mesut Önder mikrofonlarımıza değerlendirdi. Başkan Önder, projenin amacının "yeni neslin Çerkes Yemekleri hakkıda bilgilerini artırmak ve bilgileri kalıcı olmasını sağlamak" olarak dile getirdi:

Türkiye’de Abhazca ilk albüm yapan Tülin Sarıbay , Abhazca Şarkılarıyla programa renk kattı. Mahalli oyunlar ise seyirciye büyük keyif verdi. Abhazca'nın yok olmak üzere olan bir dil olduğuna dikkat çeken Sarıbay, bu konuda mesaj vermek adına albüm hazırladığını söyledi. 

Haber;S.KAŞKIR