Batı Karadeniz Bölgesinde görev yapan İl Müftülerinin tecrübe paylaşımı için başlattıkları ve 3 aylık süreçlerle düzenlenen ‘Tecrübe ve Bilgi Paylaşımı’ toplantılarının ikinci adresi Düzce oldu. Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Kastamonu Osman Aydın, Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz ve Bolu İl Müftüsü İzani Turan İl Müftüsü Selami Emen ev sahipliğinde Düzce’de buluştu. İl müftülerini makamında ağırlayan Müftü Emen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ziyarette konuşan Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, düşüncelerini paylaştı: “Batı Karadeniz müftüleri olan bazı arkadaşlarımız ‘Bir araya gelelim. Tecrübelerimizi paylaşalım. Birbirimizin çalışmalarını yakından görelim’ düşüncesiyle böyle bir ziyaret programı başlattık. İlk olarak Karabük ilimize gittik. Bugün Düzce’mize geldik. Sırasıyla diğer illerimize de gideceğiz. Düzce güzel bir şehir, burada olmaktan memnunuz. Müftülük binamızı içerisindeki çalışma işleyişi beğendim. Dinimize, diyanetimize yakışır bir müftülük olduğunu gördüm.”

3 ay aralıkla buluştuklarını ifade ederek söz alan Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk, toplantıların il müftülüklerinin çalışmalarına güzel bir hizmet olarak dönüşmesini beklediklerini söyledi. Öztürk, “Toplantılarda çalışmalarımıza ilişkin tecrübe paylaşımı yapıyoruz. Ben görevimde birinci yılı geride bıraktım. Bu anlamda görevimi nasıl ifa etmem gerektiği noktasında değerli hocalarımızdan istifade etmek istiyorum. Batı Karadeniz Bölgesindeki yöreler yapı itibariyle birbirine benziyor. İllerimizde sürdürdüğümüz hizmetleri karşılaştırarak daha iyi nasıl hizmet edebileceğimizi konuşmak için fırsat oluşturduk.” ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Düzce İl Müftüsü Selami Emen, misafir müftülere ‘Hoş geldiniz’ diyerek ziyaretin içeriğine dair bilgi verdi. Emen, “Batı Karadeniz Bölgesinde görev yapan il müftülerimizi, sırasıyla ziyaret ederek hem tecrübe paylaşımı hem de yapmış olduğumuz hizmetlerin muhasebesini yapmak adına bir araya geliyoruz. Ziyaretimize gelen il müftülerimiz bizlere şeref verdiler. Sayın Valimiz Ali Fidan’ı öğleden sonra ziyaret edeceğiz. Toplantımızda illerimizde neler yaptık? Neler yapabiliriz? Daha fazla nasıl güzel hizmetler üretebiliriz? Bu soruların istişaresini yapacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber:Y.SEVER