Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce Kafkas derneklerinin organize ettiği Kafkas Şenliği hazırlıkları sürüyor. Sakarya'nın Akyazı ilçesinde düzenlenen Ayaayra Kafkas Şenliği'nde İngiliz ve Arap atları 5 farklı kategoride yarışacak.

30 eylül Pazar günü 14:00-21:00 saatleri arasında Akyazı Akbalık köyünde gerçekleştirilecek olan Kafkas kültür şenliklerinin yanı sıra Abhazya zafer bayramı 19.yıl kutlamalarının büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Akbalık Mahallesi'nde düzenlenen şenliklere Düzce, Bolu, Kocaeli ve çevre ilerden gelen at yarışı meraklılarının da katılmaları bekleniyor. Mahalledeki festival alanında düzenlenen parkura çıkacak olan yarış atları 5 ayrı kategoride birinci olmak için kıyasıya mücadele edecek. Hakem heyeti eşliğinde yapılacak olan yarışlar ,Hüsamettin Topal ,Mustafa Yüksel,Cemal Karaağaç,Enis Badışoğlu,Turhan Öztaş tarafından yönetilecek.

Şenlikler mahalli sanatçıların vereceği konserle sona erecek. Çeşitli konserlere yer verilecek olan şenliklerin eğlenceli geçmesi bekleniyor.