Bolu’nun Gerede ilçesinden gelen görüntüler yürekleri sızlattı. Belediyeye ait hayvan barınağındaki görüntüler ‘insanlık ölmüş' eleştirilerine neden oldu. Tel örgülerle çevrili, zemini çamur ve balçıkla kaplı alanda onlarca zayıf ve hasta köpeklerin video görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Çöp dökülen bir alanda ise eski otomobil lastiklerinin arasında ölü köpekler bulundu.

‘Düzce’ye nakledilmeleri düşünülüyor’

Görüntülerin ilk kaynağı olan Twitter’daki ‘@DokuzOlmaz’ isimli hesaptan yeni bir iddia geldi. Yapılan paylaşımdaki Gerede’deki barınakta zor şartlarda yaşamak zorunda kalan köpeklerin en yakın bakımevine götürülmesi gerekirken daha uzak noktada olan Düzce’deki barınağa nakledileceği ile ilgili bilginin olduğu aktarıldı.

‘Bu kabul edilemez’

Söz konusu paylaşımda, “Kanun hayvanların en yakın bakımevine gönderilmesini emrediyor. Yani Gerede > Bolu. Bize gelen duyumlara göre köpekleri Düzce'ye gönderilmesi düşünülüyor. Bu kabul edilemez. Düzce barınağında zaten 500 köpek var, röntgen yok, kan cihazı yok, ultrason yok.” ifadelerine yer verildi.