Düzce’nin yeni il yapılması ve teşvikten dolayı büyük illerden gelen firmaların yerleşmesiyle ildeki nüfus artışları çoğaldı. Nüfus artışı da Düzce’de birçok sorun baş gösterir oldu. Konut yetersizliği ve buna bağlı olarak kira fiyatlarının artmasına, işsizliğe ve trafiğe neden oldu. Tüm bu sorunlara Suriye’den gelen mülteciler de eklenince sorunlar içinden çıkılamaz bir hale geldi.
Özellikle Aydınpınar Caddesi ve Çoban Kavşağı’nda akşam saatlerinde iş çıkışlarından sonra trafiğin felç olmasında büyük etkisi olan nüfus artışında yetkililerin hiçbir önlemi bulunmuyor.
Türkiye’de birçok ilde dışardan göçü kabul etmeyerek mevcut halkını refaha ulaştırmak için çalışmalar yapılıyor. Düzce’de bu yönde hiçbir çalışma yapılmazken olan sorunların üzerine daha da fazla sorunlar ekleniyor. 

Aydınpınar Caddesi’ndeki esnaf özellikle akşam saatlerindeki trafikten oldukça şikâyetçi. Köprülerin yıkılmasından sonra Aydınpınar’daki trafik yoğunluğunun daha da arttığını dile getiren esnaf, “Yetkililer buna bir an önce çözüm bulmalı. Depremden sonra Düzce göç de aldı bu da trafiğin yoğun olmasında çok etkili. Belediyelerin yetkileri oldukça geniş. Yetenekli bilgili belediyeciliği bilen örnek belediye başkanları var, bunları göz önünde bulundurursak ve bu şekilde seçersek belediye başkanlarımız Düzce’deki tüm sorunlara çözüm bulabilir.” Dedi.

Düzce’nin küçük bir şehir olmasına karşın bu kadar çok trafik probleminin olmasını otoparkların şehirde aktif olarak kullanılmamasına bağlayan vatandaşlar yeni yapılan binaların altına otoparkların yapılması halinde sokaklarda araç yoğunluğunun biraz olsun rahatlayacağı düşünüyor. Otoparkların aktif olarak kullanılması en çok yayaları sevindireceğini de dile getiren vatandaşlar, kaldırımlara araçların park etmesi halinde yayaların yoldan yürüdüklerini ve kazaların meydana geldiğinin de altın çiziyor. 

Haber; G.KARDUZ