Düzce’nin turistik değerleri açısından en şanslı ilçelerinden olan Gölyaka’nın potansiyelini ve sorunlarını değerlendiren Gölyaka Kaymakamı Tayfur Elbasan, Kültürpark ve Melen Arasındaki bölüme kurulması düşünülen golf sahası için yurt dışından ciddi yatırımcılardan talep geldiğini söyledi.

 

İlçesinin en önemli turistik varlıklarının Güzeldere Şelalesi ve Kültürpark olduğunu söyleyen Elbasan,  Güzeldere Şelalesi’ne Gölyaka’dan ulaşan yolun geçtiğimiz sene Köydes çalışmaları kapsamında sıcak asfalt ile kaplandığını, Düzce’den ulaşan yol ile ilgili ise çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Elbasan, bu yolun bölgenin arazi yapısı nedeniyle dar inşa edildiğini, yer yer toprak kaymaları olduğunu belirtirken, sürücülerin bu yolda çok dikkatli arac kullanması gerektiğini de söyledi.

 

Elbasan, Gölyaka’nın önemli turizm alanlarından olan Kültürpark  ile Melen arasında kalan, geçen sene turizm alanı olarak tescillenen golf sahası olarak değerlendirilmesi düşünülen 700 dönümlük alan ile ilgili olarak  da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Yurt dışı kaynaklı yatırımcılar ile iki hafta önce bir görüşme gerçekleştirildiğini söyleyen Elbasan,  bu alan ile ilgili olarak bir milyar dolarlık bir yatırım öngörüldüğünü, eğer gerçekleşirse, sadece Gölyaka değil, Düzce için önemli bir gelişme olacağını söyledi. Elbasan, Yatırımcıların, golf’ün zenginlerin yaptığı bir spor olması nedeniyle İstanbul’a uçak ile gelecek olan turistlerin helikopter ile Gölyaka’ya getirilmesini düşündüklerini de kaydetti.

 

Gölyaka Kaymakamı Tayfur Elbasan, çevre temizliğinin önemine de işaret ederek, çoğu insanın bu konuda duyarsız olmasına rağmen, Gölyaka’da bu konuda duyarlı insanlar olduğunu da belirtti. Mal Müdürlüğü personelinin kendisinden habersiz bir hafta sonu Efteni Gölü kıyısında temizlik faaliyeti yaptığını söyleyen Elbasan, olayı öğrendiği zaman kendilerine takdir belgesi vererek ödüllendirdiğini de sözlerine ekledi.