Türkiye'nin en güzel doğasının içine kurulmuş Karadeniz’in tüm renkleri, Güzeldere Şelalesi, Efteni Gölü, Kardüz Yaylası ve Kültür Parkı ile birbirinden güzel doğa harikasına sahip Gölyaka ilçemizi gezdik. Vatandaşlarımıza mikrofon uzatarak ilçede çözülmesi gereken öncelikli sorunlar ve yapılması istenilen projeleri dinledik. Gölyakalı vatandaşlarımızın öncelikli isteği su ve doğalgaz oldu. Ancak bunları olmazsa olmaz bakan ilçe halkı, asıl istihdam sağlayarak ilçenin gelişimine katkı veren çözüm yolları istiyor.

 

 

 

TURİZM YATIRIMLARI HIZLANDIRILMALI

 

İçinde barındırdığı doğal güzellikler nedeniyle sanayiye açılmasının çok mümkün olmadığı ilçede halk turizm potansiyellerinin yatırıma dönüştürülmesi gerektiği görüşünde birleşiyor. Galatasaray’ın ilçede yapacağı spor tesisinin ne aşamada olduğunu sorgulayan ilçe halkı, “Turizm ile ilgili gelişmeler takip edilerek hızlandırılmalı. Sanayi alamadık. Bu ilçe turizmle geçinecekse gerekli altyapısı yapılarak turist çekilmeli.” ifadelerini kullanıyor.

 

FINDIK YOKSA HAREKET YOK

 

İlçe halkının temel geçim kaynaklarından birinin fındık olduğunu hatırlatan Gölyaka halkı, fındık zamanı dışında ilçede ekonominin de durduğu görüşünde. Bu nedenle ilçede istihdam sağlayıcı yatırımların biran önce yapılması gerektiğini görüşü bildiriliyor. Vatandaşlar gençler için de Gölyaka’ya mutlaka sosyal tesislerin kazandırılması görüşünde hem fikir.

 

Biz sorduk ilçe halkı sorunları sıraladı. Turizmden su sorununa kadar bir çok konuya değinen ilçe halkının gelecek yerel seçimlerdeki belediye başkan adayı profili ise “Gölyaka’yı seven hizmet veren bir başkan.”

 

KÖY MUHTARI GİBİ BAŞKAN İSTEMİYORUZ

 

Halkın sorunların Ankara’ya yeterince iletilemediğini söyleyen vatandaşlar “Vatandaş Ankara’ya gitseydi daha çok hizmet alırdı. Olduğu yerden alıp biraz daha yukarılara götürecek. Ankara’yı iyi tanıyacak ve sorunları taşıyacak. Alelade köy muhtarlığı gibi yapacak bir belediye başkanı istemiyoruz.” dedi.

Haber: S. KAŞKIR