Hafız Hasan Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 25 Kur’an-ı Kerim aşığı genç için Cedidiye Camii’nde merasim düzenlendi.

 

 


Öğle namazına müteakip düzenlenen merasime Düzce İl Müftüsü Selami Emen, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, İbrahim Korkmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 


Merasimde Muradiye Vakfı Başkanı Mustafa Aydın açıklamalarda bulundu.


Vakıf Başkanı Mustafa Aydın “Muradiye Vakfımız yönetim kurulu olarak müftülüğümüzün bir parçası olmak bizim için ayrıca bir şereftir çünkü bu Kur’an hizmetidir. Dolayısıyla başta Hafız Hasan Kuran Kursumuz olmak üzere diğer yapacağımız bütün faaliyetlerde de inşallah birlikte bu hizmetlere devam edeceğiz.” dedi.

 

 


Başkan Aydın ayrıca çok sayıda hafız mezun ettiklerini belirterek geçmişten bugüne hizmetlerini sürdürme yolunda sıkıntılar yaşadıklarını fakat şartların şu an daha iyi olduğunu vurguladı.


Çeşitli illerden gelen misafir okuyucuların okudukları Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle kulaklarının pası silinen cemaat ise bu anları cep telefonlarıyla ölümsüzleştirmeye çalıştı.

 

 


Hafız Hasan Kur’an Kursunu tanıtan sinevizyon sunumunun ardından tekbir eşliğinde hutbe önüne gelen kursiyerler tek tek Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunarak dinleyenlerin gönüllerini mest etti.


Geçen yıl hafız olduktan on dört gün sonra Akçakoca’da denizde kardeşiyle beraber boğularak hayatını kaybeden Hafız Abdussamed Yıldız’ın Elif Lam Mim okuduğu sırada çekilen görüntüleri ise sinevizyonda gösterilerek izleyenlere duygusal anlar yaşatıldı.


Merasimin son bulmasının ardından öğle namazı kılınarak çıkışta vatandaşlara pilav ve tatlı ikram edildi.