Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden örnek proje... “Görmek İçin Işığa Gerek Yok; Gönül Sesiyle Görüyoruz” sloganı ile yola çıkılan “Sesli Dergi Projesi” parmakla gösterilen projeler arasına girdi.

Projenin tohumları Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Merve Suncar Akdoğan’ın sesli dergi çıkarılması fikriyle atıldı. Okul olarak bir sosyal sorumluluk projesine imza atmak isteyen Akdoğan, görme engellilerin sosyal hayatla iletişimlerini arttırmak ve öğrencilerin farkındalıklarını sağlamak amacıyla, proje fikrini okul idarecileri ile paylaştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteği ile görme engellilerin sosyal, kültürel ve bilimsel gelişmelerden haberdar olmalarını sağlamak, edebi eserlere ulaşımını kolaylaştırmak ve edebi zevklerinin gelişimine katkıda bulunmak için bu yılın ocak ayında ilk sesli dergi yayınlandı.

Öğrencilere de önemli katkılar sağlıyor.
Proje, görme engellilerin sosyal hayattan haberdar olmasını sağlamanın yanı sıra öğrencilere de önemli katkılar sağlıyor. Öğrencileri, modern çağın hastalığı olan maneviyat yoksunluğundan uzak tutmaya ve onlarda bir sorumluluk bilinci oluşturmaya imkan tanıyan Sesli Dergi Projesi ayrıca seslendirme yapan öğrencilerin edebi zevklerinin gelişimine katkıda bulunuyor.

İnternet sitesi de var
Gönül elçileri olarak Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hayata geçirilen Sesli Dergi, www.gonulsesiylegorenler.com adresinde ve Boğaziçi Üniversitesi kütüphanesinde, TÜRGEV kütüphanesinde yayınlanıyor. Ocak ayında ilk sayısı çıkan Sesli Dergi Şubat ayında 2. sayısıyla yayın hayatına devam ediyor.

Haber: C.ÜSTÜNER