Gönüllülük esasına göre hazırlanan proje kapsamında oluşturulan 8 kulüp için başvurular alınırken Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından sosyal sorumluluk kulüpleri için salonları hazırlandı. Geleneksel Sokak Oyunları, İyilik Kuşağı, Sokak Basketbolu, Konuşma, Sesli Kitap, Çevre, Bocce ve Sosyal Destek olmak üzere 8 branşta oluşturulan kulüplerde gençler hem eğlenecek hem de eğitim alabilecek.

Açılan kulüpler tarafından rengarenk boyanan ‘Düzce Gençlik Sokağı’ bugün düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sokuldu. Törene Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Doç. Dr. Cengiz Tuncer, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye çalışanları katıldı.

Törende bir konuşma yağan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri destekleme programı kapsamında Düzce Belediyesi ve DÜSED işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz bir hizmetin daha mutluluğunu sizlerle yaşıyoruz. Bugün burada Düzce Gönüllüleri bir arada diyerek çıktığımız bu yolda merkezimizde bulunan iki tematik 8 kursiyer gönüllülük esasıyla yaşlılarımızla dezavantajlı guruplarımızla ve çocuklarımızla sizleri kaynaştırmayı hedefliyoruz.  Hedef kitlemiz geniş, burada herkes iyi olduğu alanda bilgi ve tecrübelerini paylaşabilir.  Tamamen ücretsiz sunacağımız hizmetlerimizden yararlanabilir. Geleneksel sokak oyunlarından fiziksel ve mental spor aktivitelerine temas desteğinden büyüklerimizin ihtiyaçlarına destek sağlayan her türlü alanda hem sizlere hem de tüm vatandaşlarımıza destek için varız. Belediye yediden yetmişe herkesin yanındadır. Bu merkezimizin hazırlanmasında Sosyal Yardım işleri Müdürlüğü değerli çalışanları olmak üzere projemizde katkıda bulunan başta Ebru Hanıma ve diğer çalışanlarına çok teşekkür ediyorum çok büyük emekleri var. Herkese sizlerin nezlinde teşekkür ediyorum. Gönül verdiğimiz Düzce’mize ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

Gösterişli’nin konuşmasının ardından, Düzce Belediye Bandosu, tören alanında mini bir konser verdi.

HABER: Savaş ARI