Yıllarca "Köy garajlarını andırıyor" eleştirilerine maruz kalan, yetersiz mekanı ile ihtiyacı karşılamayan ve özellikle bayramlar gibi tatil günlerinde büyük sıkıntıların baş gösterdiği mevcut terminalde verilen ulaşım hizmetinde artık sona yaklaşıldı. Nüfusu hızla artan ve buna bağlı olarak yeni bir terminale kavuşması sabırla beklenen Düzce'de, Eski Başkan İsmail Bayram döneminde başlayan modern terminal çalışmalarında bitiş çizgisine 1.5 aydan az bir zaman kaldı. Düzce halkının en acil ihtiyaçlarından biri olmasına karşılık ancak 2014 yılında temeli atılabilen Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin 2 yıldır zaman zaman duraksamalara sahne olan inşaatının hizmete girmesi için açılış tarihi olan 11 Temmuz bekleniyor.

Darıcı Mahallesi’ndeki inşaat çalışmaları için daha önce Şubat ayına işaret edilmiş ancak söz konusu tarihte çalışmalar tamamlanamamıştı. Son olarak 11 Temmuz'da biteceği bizzat Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından açıklanan yeni terminalle Düzce’de yolcuların daha güvenli, hızlı ve konforlu seyahat edebilmesi hedefleniyor.

Otogar esnafı başkanın kapısını çaldı

Öte yandan Düzce'de yaşayan vatandaşlar kadar terminalin bitmesini dört gözle bekleyen otogar esnafı da son durum hakkında bilgi almak için geçtiğimiz günlerde Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i makamında ziyaret etti.



Ziyarette, Başkan Keleş ile esnaf heyeti, 11 Temmuz’da açılışı yapılacak Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki son çalışmaları konuştu. Terminaldeki, çalışmalarda sona gelindiğini ve açılış için son düzenlemelerin yapıldığını söyleyen Başkan Keleş, “Esnafımızın rahat ve huzurlu bir çalışma ortamını sağlamak bizim asli görevlerimizden bir tanesidir. Bu vesile ile ziyaretinizden duyduğum memnuniyeti söylemeden geçemeyeceğim. Yeni Terminalimizin inşaatında artık sona geldik. Otoban bağlantı yolunun da yapılması için artık gün sayıyoruz.” ifadelerini kullandı. Görüşmede ayrıca Düzce Şehirlerarası Otogarı'nda faaliyet gösteren esnaflar talep ve önerilerini dile getirdi.

Aynı gün birden fazla açılış

Düzce Belediyesi tarafından inşası devam eden yeni terminalin yanı sıra Kültür Merkezi, Düzce Lisesi Parkı ve Küçüksu Parkı ile Nikah Salonu’nun da yine 11 Temmuz’da açılış töreninin yapılacağı biliniyor.

Haber:C.ÜSTÜNER