Düzce'de yaşanan hayvan saldırılarının giderek artması sokaklardaki başıboş kedi-köpekleri yeniden gündeme getirdi.

Ekimde 72 kişi, kasımda 94 kişi ısırıldı!
Ekim ayında 72 vatandaş kedi ya da köpek tarafından ısırılırken, bu sayı kasım ayında 94'e yükseldi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından açıklanan aylık faaliyet raporunda, geride kalan kasım ayında meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 94 ısırık vakası için köpek ve kedilerin 10 gün müşahede altına alındığı açıklandı. Müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmemesi rahat bir nefes aldırırken, 10 köy ve 12 mahallede 38 köpeğe kuduz aşısı uygulandığı bildirildi.


Gözler barınak projesine çevrildi

Saldırı vakalarına ilişkin sayısının giderek artması gözleri modern Barınak Projesi'ne çevirdi. Düzce'de önemli bir sorun haline dönüşen sokak köpekleri konusunu çözeceği vaat edilen Barınak Projesi'nin ne zaman hayata geçirileceği merak ediliyor.

Henüz kazma vurulmadı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün mimarı olduğu Modern Hayvan Barınağı Projesi'nin kurulacağı alan olarak açıklanan Subaşı Köyü'nde bulunan Orman Bakanlığı'na ait araziye henüz tek kazma vurulmadı. 2018 yatırım programına alınan projeler arasında bulunan ve  "dünyada örnek bir tesis" olarak lanse edilen barınak projesi, sokak hayvanları açısından patlama yaşanan Düzce'de üremeyi kontrol altına alarak sayıyı normal düzeye indirmesi adına önem taşıyor. Ayrıca barınakta gerekli kontrolleri yapılarak tekrar doğa salınacak olan sokak hayvanları olası bir tehlike arz etmeyecek.

Son yıllarda hızla sayıları artan ve vatandaşlarda tedirginliğe yol açan sokak hayvanlarının hem insanlar için öldürücü olan hastalıklara karşı sağlık taramasından geçmesi hem de kontrolsüz üremenin önüne geçilmesi noktasında barınak projesinin kısa sürede şehre kazandırılması bekleniyor.

Haber: C. ÜSTÜNER