Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Valilik ve Belediye ziyaretlerinin ardından beraberindeki heyetle birlikte Düzce Milletvekilleri'nin de katılımıyla yol sorunu yaşanan bölgelerde incelemelerde bulundu.

“Gereken neyse yapılsın.”

İlk olarak Beyköy otoban köprüsüne giden Yıldırım, Organize Sanayi Bölgeleri ile TEM otoyolunu birleştirmek için yapılması düşünülen otoban bağlantı yoluyla ilgili bilgi aldı. Milletvekili Yaşar Yakış'ın konuyla ilgili bilgi vermesinin ardından Yıldırım, “Söylediğiniz gibi bu bağlantının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Gereken neyse yapılacak. Bağlantının en kısa sürede yapılması için çalışmaların yapılması da gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Yıldırım daha sonra aracından inmeden Düzce ile Yenikent arasındaki Bağlantı Yolu, D-100, Yığılca yolu, duble yol gibi yol sorunu yaşanan bölgelere de giderek sorunlarla ilgili bilgi aldı. Öğle yemeğini Melen Tesisleri'nde yiyen Bakan Yıldırım, daha sonra Cuma namazını kılmak için D-100 kenarında bulunan Çerkez Taşköprü Köyü Camii'ne gitti.

Yıldırım, Gümüşova'da pankartlarla karşılandı.

Son olarak Gümüşova'ya giden Yıldırım, burada vatandaşlar tarafından D-100 kesilerek pankartlarla karşılandı. Daha öncede D-100'ün Gümüşova'yı ikiye böldüğü gerekçesiyle araçların yolun altından gitmesi için “Dalçık”ın istendiği bilinirken Bakan'ı karşılayan vatandaşların ellerindeki pankartlarda da “Dalçık istiyoruz. Bakan'ımızdan dalçık istiyoruz. Bakan geldi, sorun çözülecek.” yazıyordu. Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, vatandaşlara açıklama yaptı.

“Önce Çoban Kavşağı ardından burası yapılacak.”

Yıldırım, vatandaşların sıcak karşılamasından dolayı memnuniyetini dile getirerek Gümüşova'daki yol sorunuyla ilgili kendisine verilen haritayı inceledi. Daha sonra açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Sorununuzun farkındayız. Bende burayı inceledim. Size şunu söyleyeceğim. Öncelikli olarak Çoban Kavşağı'na altgeçit yapılacak ve ardından buraya istediğiniz dalçık yapılacak. Siz içinizi rahat tutun.” ifadelerini kullandı. Yıldırım, burada kendisine sorulan Yığılca yolu ne olacak sorusuna da sorunun kısa süre içerisinde çözüleceği cevabını verdi.

Bakan Yıldırım, AK Parti Düzce Milletvekilleri'ne de bu sorunun daha önce niçin çözülmediği konusunda hesap sordu. Yıldırım, Gümüşova'daki ziyaretinin ardından İstanbul'a gitmek için Düzce'den ayrıldı.