Gümüşova’da yaşanan su sorunu günden güne kötüye gidiyor. Çeşmeden akan suyun gittikçe kötüleştiğini dile getiren halk, artık evlerine taktırdıkları arıtmaların bile yetersiz olduğunu söylüyor. Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu ise halktan biraz daha sabırlı olmalarını isteyerek, yaklaşık 2,5 Milyon Liralık içme suyu projesinin ihaleye hazır olduğunu söyledi.

Gümüşova Fatih Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar çeşmeden akan çamuru görünce adeta çılgına döndü. Mahalle sakinlerinden Nurettin Durmuş, evinde temiz akmayan su için yurt dışından su arıtma cihazı getirdi ancak bu da yeterli olmadı. Suda ki bakterilerin gün geçtikçe çoğalarak adeta çamura dönüştüğünü söyleyen Durmuş, “Artık bu suya yurt dışından getirdiğim arıtma cihazı da dayanmıyor. Artık vücudumun her yerinde yaralar çıktı. Parayla su almak zorunda kalıyoruz. Çeşmeden akan su adeta lağım kokuyor.” diyerek adeta yetkililere isyan etti.

Kadınların da sorunları vardı. Onlar da bulaşık ve çamaşırları yıkarken suyun temiz olmamasından dolayı işlerinin çok zorlaştığını dile getirdiler.
Su sorunu Gümüşova halkının ortak sorunu ancak Fatih Mahallesi’nde daha yoğun görülen kirli su vatandaşları endişeye düşürüyor. Halk bulaşıcı hastalıktan korkuyor.

Kirli suyun çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, güneş enerjisinden arıtma cihazlarına kadar zarar verdiğini söyleyen vatandaşlar, oluşan lekeler nedeniyle çöpe atılan çamaşırların da olduğunu belirttiler.

Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu halkın biraz daha sabırlı olmasını söyleyerek yaklaşık 2,5 milyon liralık içme suyu projelerinin olduğunu söyledi. Gümüşova’nın saniyede 40 litre suya ihtiyacı olduğunu belirten Belediye Başkanı, bu ihtiyacın yaklaşık 13 litresini Karadere Köyü’nden karşıladıklarını ancak geriye kalan 27 litresini şimdilik sondaj suyundan aldıklarını söyledi. Projesi hazır olan ve ihale yapacaklarını belirttiği proje için kaynak arayışları içerisinde olduklarını belirten Bostancıoğlu, bu zaman içerisinde Gümüşova halkının biraza daha sabırlı olmasını istedi.

Haber; H. İŞCAN