Gürcüasar Köylülerinin, köy sınırlarında bulunan taş ocakları ile başları dertte. İl Özel İdaresi ve özel müteşebbise ait 2 taş ocağından mıcır taşıyan ağır tonajlı kamyonlar, Düzce ile ulaşımı sağlayan Gürcüasar Köy yolunun bozulmasına neden oluyor. Özellikle kış aylarında ve yağışlı havalarda çamur deryasına dönen köy yolunda oluşan çukurlar nedeniyle araçlarda maddi hasarların geldiğini savunan köylüler, isyan etme noktasına geldi.

Yaşadıkları mağduriyeti duyurmak için ilgili şikâyetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber whatsApp ihbar hattına yapan köy sakinlerinden Sedat Tezel, “Köyümüz sınırlarında 2 adet taş ocağı bulunuyor. Bu taş ocaklarından birisi Düzce İl Özel İdaresi’ne ait. Bu taş ocaklarından yük taşıyan kamyonlar köyümüzün yolunu büyük oranda tahrip etti. Konu ile ilgili muhtarla görüştük, ancak bugüne kadar olumlu bir sonuç alamadık. Bu yolun yapılmasını istiyoruz, biz halk olarak” diye konuştu.

Günal: “Asfalt programına alacağız”

Konu ile ilgili haber merkezimizin ulaştığı Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal ise, köylünün yaşadığı sıkıntının farkında olduklarını belirterek, “Köylümüzün yaşadığı sıkıntının farkındayız. Biz bu köy yolunun malzemeli bakımı ve asfalt ile ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Köy yolunun yapımı için asfalt programına bir aksilik olmazsa alacağız” ifadelerini kullandı.