Genelde asayiş olayları ile gündeme gelen Düzce bu kez güzel bir haberle adından söz ettiriyor.

Düzce Belediyesi Özel Halk Otobüsü şoförü Davut Sivrikaya Aziziye Mahallesi’nden her sabah çıkış yaptıktan sonra aynı şeyi yapıyor… Bir zahireciden aldığı buğday ile Küçüksu mevkiini mesken tutan güvercinleri yemleyen Sivrikaya bu güzel hareketi yaparken yolcularından da izin alıyor.

Belediye otobüslerinin kalkış noktası olan Aziziye Mahallesi’nde şoför Davut Sivrikaya ile bir araya geldik.

“Yolcularımızdan da müsaade isteyip 1-2 dakika orada durup, onları yemliyorum”
3 Nisan 1951 doğumlu ve Dereli Tütüncü Mahallesi’nde ikamet ettiğini kaydeden Sivrikaya şöyle konuştu:

“Özel Halk Otobüsü şoförüyüm. Küçüksu istikametinde bir zahireci dükkanının karşı tarafında devamlı gördüğümüz güvercinler var. Mütemadiyen oranın müdavimleri. Biz imkanlarımızın dahilinde oradaki zahireciden buğday alıp, onları yemlemeye çalışıyoruz. Fakat Pazar günleri olduğu zaman o zahirecide kapalı olduğu için yem tedarikini başta taraftan yapıp oradan geçerken Pazar günü sakin olduğu için yolcularımızdan da müsaade isteyip 1-2 dakika orada durup, onları yemleyip o şekilde devam ediyorum. Gören arkadaş da o şekilde görmüş olabilir. Hafta içi oradaki zahireciye ücret verip oradan bir miktar yem attırıyoruz. Ama Pazar günü orası kapalı olduğu için hayvanların aç kalmasını içime yediremiyorum, yani sinmiyor içime. Bu insancıl bir durum.”

“İmkanlarımız el verdiği müddetçe de bu işi yapmaya devam edeceğim”
Yolculardan olumlu tepki aldığını ifade eden Sivrikaya şunları kaydetti:

“‘Allah razı olsun, güzel düşünmüşsün’ diye olumlu tepkiler alıyorum. Memnun oluyorum. Kışın da yapıyoruz mecbur, elimizden geldiği kadar. Bu şekilde onları devamlı yemlemeye uğraşıyoruz ve imkanlarımız el verdiği müddetçe de bu işi yapmaya devam edeceğim. Bu sadece oradaki hayvanları için değil başka tarafta o şekilde zor durumda olduğunu gördüğüm hayvanlar için de aynı imkanlarımı kullanıyorum.”

Haber: Ö.YILMAZ