Düzce Gürcü Kültür Derneği’nin geleneksel olarak her ay düzenlediği ‘Gürcü Mutfağı Günü’ etkinliğine Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar onur konuğu olarak katıldı.

Ay: ‘Elimizden geleni yapmaya hazırız’
Programda konuşan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Kültür organizasyonlarına katılım sağlamaya gayret gösterdiğini ifade eden Ay, “Türkiye’miz farklı bir özelliğe sahip. Kafkaslardan olsun, Balkanlardan olsun hemen hemen bütün coğrafyadan insanlar burada mevcut. Bugün burada Gürcü kültürüne has ürünleri görmekten memnun oldum. İlk defa tadacağım lezzetler var. Biz belediye olarak kültürel faaliyetlere katkımız ne olursa olsun elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi.

Dernek Başkanından sitem
Dernek Başkanı Aydın Kubilay, üç aylık aranın ardından geleneksel hale getirdikleri etkinliklere kaldıkları yerden devam ettiklerini söyledi. Etkinliğe gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Kubilay, derneğin faaliyetlerinden söz etti. Müzik kursları, folklor eğitimlerinin sürdüğünü aktaran Kubilay, çalışmalara daha fazla katılımı beklediklerini dile getirdi.

Gürcü dilinin öğretilmesi hedefiyle başlatılan kursa katılımın azlığından yakınan söyleyen Kubilay, “Bu konuda şikayetçiyim” diyerek sitem etti.

Kubilay’ın konuşmasının ardından dernek üyesi Mücella Ulçay, Gürcü Mutfağına özel lezzetler olan Malahto, Mısır Ekmeği, Üzüm Papasını tanıttı.



Haber: Y. SEVER