4 BİN ÖĞRENCİLİK YEMEK!

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaklaşık 3.5 milyonluk cirosu olan yemek dağıtım hizmetini ücrada kalan okullar dışında ihaleye çıkarmadan Düzce Öğretmenevi'ne vermesini gündeme getirdiğimiz haber büyük yankı buldu. Mail, yorum ve telefonlarıyla haber merkezimizi soru yağmuruna tutan ve bu konunun açıklığa kavuşmasını isteyen vatandaşlar, kapasitesi bir kaç yüz kişilik olan öğretmenevi yemekhanesinde nasıl binlerce kişilik yemek çıkarıldığının açıklanmasını istiyor. Düzce'de yıllardır sadece uzakta kalan okullar için ihale düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 4 bin öğrencilik bir yemek hizmetinin altından öğretmenevlerinin kalkabileceğine kanaat getirmesi bir çok cevaplanması gereken soruyu da beraberinde getiriyor.

 

23 EYLÜLDE YAPILAN "ÖĞRETMENEVİ'NDE USULSÜZLÜK" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



YILLARDIR ÖĞRETMENEVİ YAPIYOR

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3/e bendi incelendiğinde kamu kurumlarının mal ya da hizmet alımını ihale yoluna gitmeden gerçekleştirmesi için kar amacı gütmemesi gerektiği açıkça vurgulanıyor. Bu kapsamda Kamu İhale Kurumu'nun Mersin Anamur ve Van Çaldıran'da öğretmenevlerinin fonksiyonlarının dışına çıkıp yemek dağıtım işi yapamayacağına yönelik kararlar vermesi bu hizmetin öğretmenevleri tarafından yapılamayacağını açıkça gösteriyor. Ancak emsal kararlara karşın Düzce'de bu hizmetin yıllardır öğretmenevi çatısı altında yürütülmesi şu soruların kamuoyuna açıklanmasını doğruyor:

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

1- Öğretmenevlerinin toplamda 4 bin kişilik yemek hazırlayacak kapasitesi var mı?
2- Yemek dağıtım hizmeti için mal temini nasıl sağlanıyor?
3- Yıllık cirosu yaklaşık 3.5 milyon TL olan işi öğretmenevine ihalesiz kim paslıyor?
4- Bu işin içinde siyasetçilerin parmağı var mı?
5- Yemek yapımı için el altından protokol yapıldığı doğru mu?

Düzce'de adeta şok etkisi yaratan haberimiz sonrası vatandaşın aydınlatılması adına Düzce Valiliği'nin bu sorunlara cevap vermesi bekleniyor. 


Haber: C. ÜSTÜNER