İzmir,Balıkesir,Manisa ve Düzce’den giden hacıları, geziye Mescid-i Haram’a komşu son Peygamber Hz. Muhammed Mustafa’nın doğduğu ev ile başladı. Minder Turizm Şirket Din Görevlisi Harun Yüksel’in rehberliğinde yapılan gezide hacılar Cin Mescidi, Arafat, Müzdelife, Mina, Sevr Mağarası, Hira Mağarası ve Cennet-ül Mualla Mezarlığı’ı ziyaret etti.
         Ziyaret edilen her kutsal mekanın özelliğini anlatan din Görevlisi Harun Yüksel, Arafat Dağı’nın eteğinde, ilk Peygamber Hz. Adem ile eşi Hz. Havva’nın burada bir araya geldiklerini ifade etti. Yüksel, Hz. Adem’in cennet çıkarılırken, “Yarabbi biz nefsimize zulm ettik. Eğer bizi af etmezsen; biz husranda olanlardan oluruz” şeklinde Allah’a yalvardığını belirtti. Geçmişte yine hacca geldiğini kaydeden Yüksel’in, “Bir hacı kabenin direğine yaslanmış gözyaşları döküyordu. Baktım, baktım; ‘Yarabbi eğer bu kulun günahlarından ağlıyorsa banada nasip et” şeklindeki sözleri üzerine hacılar gözyaşyarını tutamadı.
         Hac vazifelerini tamamlamalarına artık sayılı günler kaldı. Kurban Bayramı’ndan bir gün önce Arife günü tüm hacılar beyaz ihramlarıyla Arafat’ta vakfe yapacak. Arafat’ta vakfe yapmak haccın farzlarından.. Arafat Mekke’ye 25 kilometre uzaklıkta. Hz. Adem ile Hz. Havva cennetten çıkarıldıktan sonra Arafat’ta tekrar buluşmuş,Peygamberimiz de veda hutbesini burada, Cebel-i Rahme tepesinde yani rahmet dağında yapmıştır.