2006 yılında Ankara'da kurulan dernekleri, 81 ilde şubesi ve 30 binden fazla üyesi ile "Hafızlık Müessesesinin" gelişmesi, geliştirilmesi amacıyla Sosyal ve Kültürel destekler sağlamakta olan Evrensel Hafızlar Derneği tarafından  "Kurân ve Hafızlığın Önemi " konulu bir konferans düzenlendi. Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz'ün konuşmacı olarak katılacağı konferansta ilimizdeki hafızların seslerinden Kur'an Ziyafeti, Naat-ı Şerif, Salât ü Selam, Ezan ve Salalar okunarak İl Müftüsü Hüseyin Can tarafından dua yapılacak.

Konuyla ilgili olarak Evrensel Hafızlar Derneği tarafından yapılan açıklama ile ‘Bütün Düzce Halkını eş ve çocuklarıyla birlikte davet ediyor, başta necip Milletimiz olmak üzere bütün İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Dünya Hafızlar Haftasını tebrik ediyor, Kur'anî bir hayat yaşamayı Cenab-ı HAK'tan niyaz ediyoruz” denildi.

Günümüzde Kur'an Kursları ve Hafız İmam Hatip Okullarında devletin himayesinde hafız yetiştirme çalışmalarının olduğunu, Düzce’de rahmetli Hafız Hasan Şen Hoca Efendinin de bu konuda çok emek sarf etmiş ve birçok Hafız yetiştirmiş olduğuna da açıklamada yer verildi. Ayrıca Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) tarafından, sosyal kültürel faaliyetler, seminerler, konferanslar gibi çalışmalar yapılarak Kurân’ı Kerim’in "OKU" şeklindeki emri gereğince okuyan, anlayan yaşayan ve yaşatan bir nesil yetişmesine katkı sağlama amacı güdüldüğü belirtildi.

Haber: H.DURNA


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ