Ekim ayında kutlanacak olan Camiler ve Din görevlileri haftası öncesinde, bölge olarak seçilen Düzce’de “Hafızlık Bölge Yarışması” bugün Büyükcamii’de düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, personelin yeteneklerini geliştirmesini, planlı çalışma alışkanlığı kazanmasını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla Kur’an kursu öğreticileri imam hatip ve müezzinler arasında çeşitli yarışmalar düzenleniyor.

Bu bağlamda bölge olarak seçilen Düzce’de, 10 ilin il birincilerinin katılımıyla Kur’an kursu öğreticileri imam hatip ve müezzin kayyımlar arasında “Hafızlık Bölge Yarışması” Merkez Büyük Camii’nde yapıldı. Vatandaşların da ilgi gösterdiği yarışmada, her hafıza Kur’an-ı Kerim’den 3 soru soruldu. Jüri üyeleri tarafından puanlamalar, Sayfa geçişli olmasına, Sayfa başından sayfa sonuna kadar okuma , Sure Geçişli olması , Tecvid ve Maharici Huraf ve Eda-Seda  için 100 puan üzerinden yapıldı.

Yarışmaya, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Bolu, Kastamonu, Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Düzce ve Bartın’dan hafızlar katıldı. Yarışma sonunda 1.liği Düzce’den Erdem Aydın, 2. Liği Eskişehir’den İsmail Atik, 3.’lüğü ise Ankara’dan Ahmet Arif Akbaba kazandı.

 Haber; H. İŞCAN