Eğer bu haftasonunu iple çekiyorsanız ve yoğun iş temposundan uzaklaşıp, tertemiz bir hava solumayı ve bir nebze de olsa rahatlamayı istiyorsanız bize kulak verin.
 
Düzce’de kim bilir belki daha önce bilmediğiniz, belki bilip de gitmediğiniz, kim bilir belki de gitmeye doyamadığınız aşağıda tavsiyede bulunacağımız yerler, bu haftasonu sizi bekliyor…
 
Konuralp Antik Kenti
‘Düzce’de böyle yerler de mi varmış?’ denilen o muhteşem yerlerden biri, doğasını sakladığı gibi, tarihini de koynunda saklayan Düzce’nin Antik Kenti… Tarihi Milattan Önce 3. Yüzyıla kadar dayanan Konuralp Antik Kenti, Konuralp Müzesi, Roma Köprüsü, Su Kemerleri ve Antik Tiyatrosu ile sizlere görsel şölen sunuyor.



Halk arasında 40 Basamaklar olarak da bilinen antik tiyatro, M.S. birinci yüzyıla kadar yöreye hakim olan Prusias Krallığı döneminin sanatsal zenginliğini gösteren en canlı eserler arasında.


 
Aktaş Şelalesi

Akçakoca’yı herkes sahili, kumu, denizi ve yaz güneşiyle bilir, sever… Oysa Akçakoca’nın bir de Aktaş Şelalesi vardır ki, gören bir daha, bir daha gidip görmek ister.



50 m yüksekten düşen suyun sesi ve etrafını saran yeşillikler arasında trekking, foto-safari gibi doğa sporları için doğaseverlere kucak açarken çoğunlukla dere kenarını takip eden orta zorlukta bir parkuru bulunan şelale yolu ise hem nefesinizi açacak, hem de iştahınızı…
 


Harmankaya Şelalesi
Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü’nden 5 km mesafede bulunan Harmankaya Şelalesi, kendi görkemli görüntüsünün yanında 700 m lik orta zorlukdaki parkuru ile bölgenin saklı cenneti olarak biliniyor. 


Doğa yürüyüşü severler için cazip bir yer olan bölge, çoğunlukla köy içinden geçen parkur sonunda Melenağzı sahiline ulaşıyor.



Köy meydanında tabi varlıklara kayıtlı 600 yaşında, 20m.boyunda 3,6m çapında, 11m çevre genişliğinde çınar ağacı da mutlaka dikkatinizi çekecektir.


 
Pürenli Yaylası

Yazın ayrı kışın ayrı güzel olan yaylardan biri olan ve Gölyaka’da bulunan Pürenli Yaylası, Gölyaka’ya 24 km Düzce’ye 28 km mesafede olup rakımı bin 400 m'dir.



Düzce, Efteni Gölü veya Güzeldere Şelalesi yolundan ulaşılabilen Pürenli Yaylası, doğanın coşkusunun renk cümbüşüyle kaynaştığı, su seslerinin kuş sesleriyle karıştığı bir yaylalar bütünüdür. İlle de temiz hava diyorsanız, Pürenli yaylası tam da size göre…
 


Hasanlar Barajı
Yığılca’ya gittiğinizde tüm güzelliğiyle sizi karşılayacak olan Hasanlar Barajı’nda alternatif su sporlarını yapabilirsiniz. Burada her yıl geleneksel olarak düzenlenen yelken yarışları, zengin balık kaynakları ile sportif amaçlı olta balıkçılığına müsait kıyıları ile dikkat çekiyor.



Eşsiz orman zenginliği arasında, foto safari, kaya tırmanışı, bisiklet sporları, alternatif su sporları, sportif amaçlı olta balıkçılığı, karavan ve çadır kampı yapabilirsiniz. Baraj Gölü; kano, yelken, kürek sporları, su bisikleti ve olta balıkçılığı gibi aktiviteler için uygun olup, ilçede bulunan doğal güzelliklere kısa mesafede olması sebebiyle de alternatif doğa sporları için spor ve doğaseverleri ziyarete bekliyor. Hasanlar Barajı ve ilçe çevresinde şiirsel güzellikteki köyler ve çevresindeki ormanları içerisinde trekking ve foto safari yapmanızı da tavsiye ederiz.


 
Derebalık Yaylası

Yayala havasından vazgeçemeyenler için Derebalık Yaylası Aydınpınar köyü sınırları içerisinde sizleri bekliyor. Yüksekliği bin 400 m. olan yaylada her türü çadır kampı, piknik, dağ bisikleti, atlı gezinti ve foto-saferi yaparak bol enerji depolayabilirsiniz.


 
Haber: H. GÜRSOY