Düzce’de başta işsizlik olmak üzere alt yapı, yol, su gibi sorunlarla her ay Düzce Valiliği’nde yapılan Halk Günü Toplantısı’nda bu ay da yoğun katılım dikkatlerden kaçmadı. Gelen vatandaşlar Vali Zülkif Dağlı’ya sorunlarını anlatmak için birbirleriyle yarıştı. Vali Zülkif Dağlı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ve kurum müdürleri katıldı.
 
Halkın sorunlarını anlatmak için geldiği toplantıda İstilli Köyü'ndeki  yol sıkıntısı için köy muhtarı Hüseyin Şimşek ile gelen mahalle vatandaşı dikkatlerden kaçmadı. Yıllardır yol sorunuyla uğraşan mahalle sakinleri sorunlarına çözüm aradı.

“Şimdi Vali Bey’in karşısına çıkıp durumu arz edeceğiz”
Vatandaşın sorununu çözmek için geldiğini söyleyen İstilli Köyü Muhtarı Hüseyin Şimşek şu ifadelere yer verdi:

“Ben muhtar olarak halk gününde değilim, vatandaşın yanındayım. Mahallede alt yapı sorunu var. asfalt yapılacak denildi, 2018 yılı dosyasına eklendi ama hala yapılmıyor. Vatandaş bu nedenle sorunu dile getirecek. Toz, duman nedeniyle vatandaş sokağa çıkamıyor. Vatandaş, çamaşır dahi asamıyor. Vatandaşlar kendi aralarında konuşup valiliğe gidelim, sorunumuzu anlatalım dediler. Şimdi Vali Bey’in karşısına çıkıp durumu arz edeceğiz.”

“Git gel bir türlü olmadı”
Yaşadıkları sıkıntıyı anlatan mahalle sakini Muhsin Yavuz ise şöyle konuştu:

“Yol sorunumuz var. Mahallemizde yaşlı kadınlar var. Astım hastası var. yolun 15 metresi yapıldı ama gerisi bırakıldı. İki yıldan beri bir türlü sonuç alamadık. Muhtarımızla birlikte Vali Bey ile görüşeceğiz. İnşallah hayırlı bir sonuç alırız.  Muhtarımız da çok mücadele etti ama git gel. Git gel bir türlü olmadı.”

“Eşim para gönderemeyecekse onun babalığı nerede kaldı?”
Ekonomik yönden büyük sıkıntı çektiklerini söyleyen ve eşinin yaşadığı sıkıntıyı anlatan Emine Sürüm ise yetkililerden destek beklediğini belirterek şu cümlelere yer verdi:

“Bizim sorunumuz eşim emekli olduktan sonra YEYPAŞ’ta şoför olarak çalıştı. 3 yıl önce çalıştığı yerden ayrıldı. Şimdi bize 24 bin lira ceza geldi. Nedeni de emekli olduktan sonra neden yarı yarıya kamu kurumunda çalışmış. Peki ben de soruyorum. Benim eşim sadece emekliliği var, annem hastaydı, çocuklarım okuyordu. Benim eşim emekli maaşıyla evine mi baksın, çocuğunu mu okutsun, hastasına mı baksın, ne yapsın? Biz bu konuda bütün yetkililere gittik. Her yere başvurduğumuz halde hiçbir yerden netice alamadık. Bizi çok mağdur durumda bıraktılar. Sigorta müdürlüğü de ancak takside bağlayarak size iyilik yapabilirim dedi. Her ay bin lira ödeyin dendi. Benim eşim aynı zamanda kalp hastası. Evini mi geçindirsin, bu ödemeyi mi yapsın? Benim çocuğum asker, eğer para gönderemeyeceksem benim anneliğim nerede kaldı? Eşim para gönderemeyecekse onun babalığı nerede kaldı? Bütün yetkililere sesimizi duyurmak istiyorum.”

Haber: M. AYDIN