Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu bayram sınıfta kaldı. Ramazan bayramı öncesi seyyar satıcılarla ilgili aldığı kararla büyük tepki gören Başkan Keleş, yerleşik esnafı küstürdü.

Esnafın tepkisi sürüyor

Düzce Belediyesi’nin aldığı karar Düzce’yi açık pazaryerine döndürürken, esnafın isyanına kulak vermeyen başkan Keleş, bayramdan sonra gözlerden kayboldu. Bayramda Düzce sokakları eski haline dönse de bayramı zararla geçiren esnafın belediyeye olan tepkisi devam ediyor.  

Anketlerde düşüşte…

Son olarak esnaflarla ilgili aldığı kararla gündeme gelen Başkan Keleş’in, halkın güvenini kaybettiği yapılan anketlere de yansıyor.  AK Parti başarısındaki en büyük etkenlerden biri olan anketlerle gerek teşkilatını, gerekse belediye başkanlarını denetliyor… Parti Genel merkezi tarafından çeşitli illerde yapılan anketlerle genelde ve yerelde partinin halk nezdinde ki performansı ölçülerek başarılı olup olmadıkları araştırılıyor.

Halk partiden memnun ama..

2014 yılı mahalli seçimlerinde yüzde 59 oy oranıyla ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in aradan geçen 2 yılsonunda genel merkezin yaptığı ankette halkın memnuniyet oranı dikkat çekti.  Genel merkezin dönem dönem yaptığı anketlerde Düzce’de halkın yaklaşık yüzde 68'nin Ak Parti’den memnun olduğunu bilgisine erişildi. Aynı ankette sorulan Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Keleş’ten memnuniyet oranı ise yüzde 10 ila 20 dolaylarında olduğu öğrenildi.

Söylemleriyle gündemden düşmedi

Başkanın seçim vaatlerinde kısa sürede açmayı hedeflediği terminal, kültür merkezi gibi yatırımları 2 yılda tamamlayamaması, belediyenin borçlarına karşın aldığı lüks makam aracı ve söylemleriyle yaygın medyada sık sık gündeme gelmesi, yurtdışı ziyaretleri gibi çok tartışma yaratan icraatlarının bu düşüşte etkili olduğu düşünülüyor. Koruma ordusuyla gezen ve belediye binasında aşılması güç güvenlik duvarları örerek kendisini ulaşılmaz kılan Başkan Keleş’in bu halktan uzak görüntüsünün de anket sonucuna yansıdığı şeklinde yorumlandı.

Sınırlar genişliyor, hizmet yetişmiyor

Başkan Keleş 2 yılda Düzce’de yapmayı planladığı ve her oturumda bahsettiği “Melensu Park Projesi, Fuar ve Kongre Merkezi ,Yüksek Hızlı Tren” gibi projelerde bir arpa boy yol alamazken, ‘öncelikli iş ve icraatlar'da da yetersiz kaldı. Bu dönemde mücavir alana aldığı yeni mahallelerle sınırlarını genişletmeye devam eden Düzce Belediyesi’nin yine su, kanalizasyon, ulaşım, çöp, imar gibi alanlarda mevcut mahallelerde tam manasıyla hizmet verememesi halkın başkana olan bakış açısını da olumsuz etkilediği konuşuluyor.

Haber;S.KAŞKIR