Muslihiddin Efendi Türbesi Koruma Güzelleştirme ve Hayır Hizmetleri Derneği`nin girişimi ile Çilimli Müftülüğü tarafından düzenlenen geleneksel Yukarı Karaköy Mevlidi bu yıl da halkın yoğun bir katılımı ile gerçekleştirildi. Bu yıl 43.sü düzenlenen mevlit programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Muslihiddin Efendi Türbesi yanında yapılan mevlit için Düzce ve çevre illerden binlerce vatandaş geldi. Kur`an ve mevlit okunan programda dualar edilip davetlilere yemek ikramında bulunuldu.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da fakir ve yardıma muhtaç ailelerin çocukları mevlit programı çerçevesinde sünnet ettirildi. Köyde mevlit nedeniyle pek çok esnaf da stand açtı.
İslam mutasavvıfı Muslihiddin Efendi, aslen Horasan kökenli olup, Şaban-ı Veli ile aynı dönemde yaşamış. İki din aliminin de Bolu`da medfun bulunan Hayrettin-i Tokadi tarafından yetiştirildiği belirtiliyor. Halvetiyye yolu büyüklerinden olan Muslihiddin Efendi`nin 1520 yıllarında şeyhi tarafından insanları irşat etmek üzere bölgeye gönderildiği rivayet ediliyor. Bu nedenle her yıl geleneksel olarak Yukarı Karaköy’de türbesi bulunan Muslihiddin Efendi’yi ziyaret etmeye binlerce vatandaş geliyor.