Düzce’de sayısız ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan kazaların yaşanmasından dolayı artık kara nokta olarak anılan D-655 Karayolu Beyciler ve D-100 karayolu Selamlar kavşaklarında beklenen hamle yapıldı. Geç de olsa şikayetlere kulak verildi ve kaza oranlarını azaltması amacıyla karayolları ekiplerince kavşaklarda çalışma başlatıldı.

İki kavşakla birlikte yine D-100 karayolu üzerinde bulunan Küçük Melen mevkiinde, Çaybükü’nde ve yeni hizmete giren Çilimli Terminali önünde de kavşak çalışmaları devam ediyor.

Kavşaklarda yaşanan kazaların asgariye indirilmesi hedefiyle başlatılan çalışmalar kapsamında, söz konusu alanlarda bir yandan sinyalizasyon sistemi ve çevre düzenlemesi yapılıyor diğer yandan da trafik işaret ve işaretçileri yerleştiriliyor. Kavşaklardaki yeni düzenlemeler sayesinde, kazaya sebebiyet veren faktörlerinde önüne geçilmiş olacak.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından bölge halkının ayaklanmasıyla birlikte yol kapatma eylemine sahne olan Yakabaşı Kavşağı’nın, Çilimli Terminali için yeni açılacak kavşak nedeniyle kapatılabileceği gündeme geldi. Akıllı kavşak sistemiyle yapılan kavşağı meydana gelen kazalar yüzünden “akılsız” olarak niteleyen ve düzenlenmesini isteyen bölge halkına, Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük, gerekli tedbirler alınacağı yönünde söz vermişti.