Milletvekilleri 4 yıllık görev sürelerinin 3 yılını geride bıraktılar. Göz açıp kapayıncaya kadar geçen bu 4 sene içinde Düzce’nin bazı sorunları çözüme kavuşturulurken bazı sorunları ve eksikleri ise hala çözüm bekliyor.

“Son bir yılda milletvekillerinden beklentileriniz neler” diye sorarak mikrofon uzattığımız vatandaşlardan bazıları milletvekilleriyle ilgili konuşmak istemezken bazıları ise kalan bir yılda da bir beklentilerinin olmadığını söylediler.

 

Milletvekilleriyle ilgili konuşmak istemeyen bir vatandaş, “ Ben hiç girmeyeyim o konulara” dedi.


Mikrofon uzattığımız vatandaşlardan biri, “ Onlardan bir beklentim yok benim. Düzce’ye de bence bir şey yapmadılar. Bir garaj bile yapılmadı” şeklinde konuştu.

 

Başka bir vatandaş ise, “ Bizim bir beklentimiz kalmadı. Düzce’de her şey eksik. Bu konuda konuşmasam daha iyi olacak” ifadelerini kullandı.

 

Beklentisinin olmadığını söyleyen başka bir vatandaş, “ Milletvekillerinden hiçbir beklentim yok. hiç birisinin de başarılı olduğunu sanmıyorum. Düzce’ye bir faydalarının olacağına inanmıyorum. Meclis TV’yi açıyorum bir tane milletvekilimizin herhangi bir konuda bir bilgi verdiğini daha görmedim.

 

Bir vatandaş ise bisiklet yollarının, yaya geçitlerinin eksikliğine dikkat çekti bu eksikliklerin giderilmesini istedi.


Vatandaş, “ Bisiklet yolu yapılsın, yaya geçitleri artırılsın. Park yerleri hep ücretli bu soruna çözüm getirilsin istiyorum” dedi.


Bazı vatandaşlar ise kendi tabirleriyle “Düzce’nin köy görünümünden kurtulmasını” istedi ve gençlerin vakit geçirebileceği eğlence mekanları, sosyal faaliyetler yapabilecek alanlar istediler.


Vatandaşlar, “ Ben ilk önce 20 seneden beri yapılmayan Kültür Merkezi’nin yapılmasını istiyorum ve Düzce’nin köy görünümünden kurtulmasını istiyorum. Düzce’nin daha çok ilerlemesi gerekiyor. Gençlere aktivite sağlanacak mekanlar yapılabilir, eğlence merkezlerinin yapılması gerekir. Sadece yol yapmak ve çevre düzenlemekle Düzce güzelleşmez bence” şeklinde konuştu.


Düzce’nin çehresinin değişmesini isteyen bir başka vatandaş ise , “ Düzce’nin şu anki halinden çok memnun değilim. Hala deprem izleri taşıyor. Sosyal açıdan çok asosyal bir Düzce olduğunu düşünüyorum. Görüntüsünün değişmesini istiyorum özellikle Düzce girişinin. Misafirlerimiz bir köye girer gibi giriyorlar. Bir il görünümü kesinlikle yok” ifadelerini kullandı.


Mikrofon uzattığımız Düzce halkından, genel olarak Düzce için gençlerin sosyal aktiviteler yapabileceği alanlar istediği ve Düzce’nin çehresinin değişmesini istediği cevaplarını aldık.

 

 

Haber,E.Tınaz