Gümüşova halkı su sorunlarına çözüm istiyor. Geçtiğimiz aylarda ekranlara taşıdığımız su sorunu haberini Gümüşova Belediyesi’nin internet sitesinde yaptığı “Gümüşova´nın en büyük sorunu sizce nedir?” başlıklı anketi haklı çıkardı. Ankete katılanların yüzde 28, 7’si Gümüşova’nın en büyük sorunun su olduğunu belirtti.
Gümüşova Belediyesi’nin internet sitesindeki ankete katılanların yüzde 28,7’si Gümüşova’nın en büyük sorunun su olarak gösterirken, bunu yüzde 23,15 Konut Eksikliği, yüzde  22,22 Sosyal Faaliyetlerin Yetersiz Oluşu, yüzde 12,96 ile  Yol, Kanalizasyon ve Alt Yapı eksikliği takip etti.
“Su” sorunun Gümüşova için yıllardır çözülemeyen bir sorun olduğu bilinen bir gerçek. Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu da su arıtmak için geçtiğimiz yıllarda yeni sistem denettirmişti. Bostancıoğlu, Yeni ve % 100 çözüm bulunulacak arıtma sistemi ile artık Gümüşova’da su kirli diye bir sıkıntı kalmayacağını ifade etmişti.
Ancak yıllardır çözülemeyen su sorunu halkın da zaman zaman tepkisine yol açıyor. Eylül ayında ekranlara getirdiğimiz haberde çeşmeden akan suyun gittikçe kötüleştiğini dile getiren halk, suların adeta çamur gibi aktığını, evlerine taktırdıkları arıtmaların bile yetersiz olduğunu söylemişti.
Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu en son açıklamasında ise halktan biraz daha sabırlı olmalarını isteyerek, yaklaşık 2,5 Milyon Liralık içme suyu projesinin ihaleye hazır olduğunu söylemişti.

Şimdi çözüm için projenin hayata geçmesi bekleniyor.

Haber; S. KAŞKIR